CHP il başkanları toplantısında karar

CHP'nin 15. Olağanüstü Kurultayı öncesi CHP İl Başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.Toplantıdan 'Blok liste' kararı çıktı.

CHP'li İl Başkanları toplantı girişinde kurultayın “CHP'nin iktidara yürüyüşü kurultayı” olacağı mesajları verdi.

OYBİRLİĞİ İLE KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK KARARI

Toplantıdan Parti Meclisi'nin, Kılıçdaroğlu'nun tercihi doğrultusunda blok listeyle seçilmesi kararı çıktı.

81 il başkanı oybirliği ile Kılıçdaroğlu'nun listesine destek vereceklerini açıkladı.

TOPLANTIDA PM İÇİN İSİM ANKETİ

Toplantının ardından İstanbul, Artvin ve Trabzon il başkanları açıklamayı yaptılar. İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek 81 il başkanının Genel Başkana ve hazırlayacağı parti meclisi listesine oy birliği ile destek kararı aldığını söyledi. Tek bir fire olmadığını belirten Şimşek bunun bir 'iktidara yürüyüş kurultayı' olacağının altını çizdi. Şimşek toplantıda isim anketi yapıldığını belirtti. Her il başkanından PM listesinde görmek istedikleri isimlerin yazılmasını istediklerini kaydeden Şimşek, “Ancak Sayın Genel başkan '5 isimle sınırlı kalmayın. İsteyen 1 isim isteyen 10 isim de yazabilir' dedi” bilgisini verdi.

GENEL MERKEZ'DEN NOTLAR

Toplantı öncesinde Genel Merkezinde hareketlilik ve yoğunluk yaşandı. Partililer bina girişinde ve katlarda yoğun kalabalık oluşturdu.
Parti Meclisi üyeliği adayı olan bazı partililer adaylıklarını anlatan broşürler dağıtırken Genel Merkez önüne kurulmuş olan dev ekranda eski CHP Milletvekili Sabri Ergül'ün milletvekilliği döneminde yaptığı çalışmalar anlatıldı.

“CUMHURBAŞKANLIĞI KEFALET MAKAMI DEĞİLDİR”

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, yarınki kurultayın “düğün bayram havasında” geçeceğini belirtirken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin yaptığı açıklamayı da değerlendirerek “Cumhurbaşkanlığı kefalet makamı değildir” dedi.


Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri