Cezaevinden meslek sahibi olarak ayrılıyorlar

Hatay E Tipi Kapalı Cezaevinin 90 dönümlük atıl durumdaki arazisinin açık cezaevi olarak değerlendirilmesiyle, hükümlüler, tarım, sera yapımı ve market işletmeciliği konularında eğitim alıp, sertifika ve meslek sahibi olarak tahliye oluyor.

Hatay Kapalı ve Açık Cezaevi Müdürü Muzaffer Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevlerinin kapalı bölümünde 37'si kadın toplam 921, açık bölümünde ise 85 hükümlünün bulunduğunu söyledi.

Cezaevelerine ait atıl durumdaki 90 dönümlük araziyi yaklaşık 6 ay önce İçişleri Bakanlığının izniyle ''Açık Cezaevi'' olarak düzenlediklerini ifade eden Avcı, burada İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi İl Müdürlüğünün faaliyetleri kapsamında hükümlüler için kurslar düzenlediklerini kaydetti.

Suç işleyerek cezaevine girmiş kişileri topluma faydalı birer birey olarak kazandırmak ve yeniden suç işlemelerine engel olmak amacıyla çaba gösterdiklerinin altını çizen Avcı, şöyle devam etti:

''Cezaevlerine girmiş kişilerin bir daha buraya gelmesini istemiyoruz. Onun için hükümlülerimizi belli konularda ustalaşmış ve tam donanımlı bir şekilde sertifika vererek tahliye ediyoruz. Eline sertifikası olan hükümlülerimiz, dışarı çıktıklarında rahatlıkla iş bulabilecek konuma geliyor. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezinin desteğiyle, hükümlülerimize sera işçiliği, fidan yetiştiriciliği, market işletmeciliğinin yanı sıra demir yapımıyla ilgili farklı alanlarda eğitimler veriyoruz. Amacımız, hükümlüleri dışardaki yaşamlarında bir iş sahibi olmasına katkıda bulunmak.''

-''ATIL ARAZİDE DOMATES ÜRETİMİ'' -

Atıl durumdaki arazi üzerinde İŞKUR'un desteği ve hükümlülerin çabasıyla bin metrekarelik domates serası kurduklarını belirten Avcı, burada 13 hükümlünün Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesinden öğretim üyelerinin verdiği eğitimle bin 500 fidenin bakımını yaptığını söyledi.

Bu seradan elde edilen ürünleri cezaevinde yemek yapımında kullanacaklarını belirten Avcı, önümüzdeki günlerde de hükümlülerin kendi çabalarıyla 500 metrekarelik iki sera daha oluşturacağını kaydetti.

Avcı, yaptıkları çalışmalarla hükümlülere eğitim verip, sertifika almalarını sağladıklarını ve cezaevinin ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.

Cezaevleri bünyesinde vatandaşlara yönelik bir de market açtıklarını vurgulayan Avcı, hükümlülerin buradan ekmek, poğaça gibi gıdaların satışını gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri