Cevap kâğıtları kırmızı kutuda

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, sınavın daha hızlı değerlendirilebilmesi için bu yıl cevap kağıtlarını, “kırmızı kutu”da ÖSYM'ye taşıyacaklarını söyledi.

Demir, “Bu bize sonuçları açıklamada 1 haftaya kadar avantaj sağlıyor. Bunu bütün sınavlarda uygulayacağız. Daha önceden tüm sınav evrakı birlikte geliyordu. Bütün kutuları açıyorduk” dedi. Demir, kırmızı kutuyu geçen yıl son yapılan ALES ve ÜDS’de uyguladıklarını ve başarılı olduklarını söyledi. Demir, sınavlarda güvenlik önlemleri kapsamında el dedektörü kullanmaya devam edeceklerini, cep telefonuyla iletişimi kesmeye yardımcı olan jammer konusunda ise maliyetleri nedeniyle arayış içinde olduklarını açıkladı.

Her adaya farklı soru kitapçığı

YGS’de her adaya farklı soru kitapçığı verileceğini belirten Demir, adayların soru kitapçık numarasını cevap kağıdı üzerine doğru kodlamasının önemli olduğunu vurguladı. “YGS’yi tüm Türkiye’de 6 bin 400 binada, 98 bin salonda yapmak için hazırlıklarımız tamam” diyen Demir, sınava 1 milyon 837 bin 740 adayın gireceğini, 57 bin 744 adayın sınavsız geçiş için başvurduğunu söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20064345.asp

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri