‘Cep’te de ‘kara liste’

'Cep'te 'kara liste' oluşsun borçlu olan numara taşımasın

Cep telefonu operatörleri, taşınan numara sayısının 18 milyona ulaşmasından sonra borçlu abonelerin yarattığı sorunların çözümü için kredi kartlarındaki gibi 'kara liste' benzeri uygulama başlatılmasını istedi.


Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, numarasını taşıyan borçlu aboneler sorununu aşmak için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), Merkez Bankası gibi hakemlik yapması gerektiğini söyledi.
Skorlama Merkezi kurulsun
Erkan Akdemir, numara taşımanın uygulamaya girmesinden sonra borçlu abonelerin sıkıntı yarattığını belirterek, şu önerilerde bulundu: “Geçen yıl tahsil edilemeyen borç oranında patlama yaşandı. Borçlu abonenin kolayca operatör değiştirmesinin önüne geçilmeli. Bankaların yaptığı gibi Türkiye'deki tüm operatörler de abone bilgilerini açsınlar. GSM abonelerinin bilgilerinin yer alacağı 'Kredi Skorlama Merkezi' kurulsun. Bu BTK bünyesinde olsun. Elimizdeki listeyi açmaya hazırız. Diğer operatörlerin de bu uygulamayı desteklemesi gerekiyor.”
Arabağlantıda indirim isteği
Erkan Akdemir, 2009 yılının Avea için iyi geçtiğini de belirterek, geçen yıl yüzde 20 büyüdüklerini, arabağlantı ücretinin aşağı çekilmesi ve kontörden TL'ye geçişin kendileri için dönüm noktası olduğunu kaydetti. Operatörler arası aramalarda ödenen arabağlantı ücretlerinde yeni indirim de istediklerini kaydeden Akdemir, şöyle konuştu: “Nisan ayında arabağlantı ücretlerine yönelik yüzde 50'lik indirim sonrası operatörler arasındaki görüşme trafiği ciddi oranda arttı. Bu tüketicilere özgürlük getiriyor. Arabağlantı indiriminin vergi üzerinde olumsuz etki yarattığı gündeme getirilmişti. Bunun yanlış olduğunu gördük. Arabağlantı ücretlerinin daha da aşağı çekilmesini istiyoruz. Düşük arabağlantı ücreti tüketicinin şebekelerarası aramalarını artırır.”

Her operatöre aynı düzenleme yapılmamalı

AVEA Genel Müdürü Erkan Akdemir, her operatöre aynı düzenlemenin yapılmaması gerektiğini ve BTK'dan asimetrik düzenleme istediklerini belirterek, “Sektörde birinci sıradaki operatöre yapılan düzenleme ikinci ve üçüncü sıradaki operatörler için yapılamaz. Herkese eşit yapılan uygulama, adil uygulama değildir. Bu çerçeveye uygun düzenleme yapılırsa piyasa orta vadede kendini düzeltecektir” diye konuştu.

Jet ekip kurduk Meclis'te bile müşteri temsilcimiz var

AVEA abonelerine ev ya da işyerlerinde yardımcı olmak için 'Jet ekip' kurduklarını vurgulayan Erkan Akdemir, şu bilgileri verdi: “Bu hizmet Ankara, İstanbul ve İzmir'de de verilmeye başlandı. Hizmeti, Ankara'da özellikle büyük şirketler ve TBMM'deki aboneler kullandı. Meclis'te bir müşteri temsilcimiz var. Özellikle Blackberry kullanımı konusunda oradakilere yardımcı oluyoruz. Tarife konularında bilgi talepleri de oluyor.”

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri