ÇELİK: “STATÜKOCU KAFA TAHRİP EDİYOR”

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “kariyer basamakları” uygulamasının yargı yoluna gitmesinin statükocular nedeniyle olduğunu ifade ederek, “Maalesef Türkiye'de yapılan her güzel hareketin önünde, her yeniliğin önünde statükocu anlayış adeta büyük bir di

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 81 ilden gelen öğretmenleri MEB Şura Salonu'nda kabul etti. Burada bir konuşma yapan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyük bir camia olduğunu söyleyen Bakan Çelik, kamu hizmetini Türkiye'nin en ücra köşesine kadar götüren tek camia olduklarını kaydetti. Eğitim camiasının Türkiye'nin tüm “kılcal damarlarına” kadar ulaştığını ifade eden Çelik, öğretmenlerin fedakarlığının hiçbir ücretle, karşılanamayacağını belirtti.Öğretmenlerin “ruh mimarı” olduğunu vurgulayan Çelik, “Ruh mimarı olmalıyız. Çünkü gönle giremeden akıla giremezsiniz” dedi.

-“DAHA KAT EDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR”-

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Cumhuriyet kurulduğunda ülkenin harap bir şekilde olduğunu anımsatarak, cumhuriyet kurulduğunda bir üniversite olduğunu, şimdi ise 130 üniversitenin bulunduğunun altını çizdi. 1950 yılında sadece 30 ilde lise bulunduğuna değinen Çelik, artık bir ilçede bile 30-40 ortaöğretim kurumu bulunduğuna dikkat çekti. Geçmişte, illere 1 öğretmen gönderildiğinde dahi olay olduğunu söyleyen Çelik, şimdi 5 dakikada 20 bin öğretmenin atandığını anlatarak, “Bu, Türkiye'nin kat ettiği mesafedir. Ama daha her şey tam mı? Daha kat etmemiz gereken çok yol var” dedi. Yıl sonuna kadar tüm illere 730 bin bilgisayar gönderilmiş olacağını da söyleyen Çelik, artık öğretmenlerin bilgiye daha rahat ulaşabildiğindi kaydetti.

-“YENİ MÜFREDAT İLE ÖĞRENCİLER BİREY OLDU”-

Bakan Çelik, öğrencilerin birer çiçek olduğunu, öğretmenin ise bahçıvan olması gerektiğini vurgulayarak, “Her çiçek farklı bakım ister. İşte yeni müfredatımız da buna izin veriyor. Müfredatımız her öğrencinin bir birey olarak başarılı olduğu yöne yönlendirilmesine olanak veriyor. Eskiden öğretmen lokomotifti. Ancak artık bir orkestra şefi. Orkestrada, birçok farklı enstrüman ve ses vardır ve orkestra şefi bu enstrümanların en iyi şekilde kullanılmasını sağlar” dedi.

-“STATÜKOCU KAFA HEP TAHRİP EDİYOR”-

Her yeni gelenin önceden öğrendiklerinden daha ileri gitmesi gerektiğini ve öğretmenliğin o nedenle dinamizmini koruması gerektiğini kaydeden Çelik, “kariyer basamakları” uygulamasının da bu nedenle getirildiğindi söyledi. Çelik, “Ama maalesef Türkiye'de yapılan her güzel hareketin önünde, her yeniliğin önünde statükocu anlayış adeta büyük bir direnç göstermektedir ve her seferinde soluğu mahkemelerde almaktadır. Ve her seferinde öğretmenlerimizin öğrencilerimizin aleyhinde sonuçlar çıkmaktadır. Ama kim yaparsa yapsın birileri bozar, birileri tahrip eder ama biz eğitimcilerin görevi yapmaktır, ve onarmaktır” dedi.
Bakan Çelik, birçok eksikliğin altında ise eğitimsizliğin yattığını ifade etti. (ANKA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri