Çelik: Nihai teklifi sunduk

Çelik: Nihai teklifi sunduk. Bizim yeni bir teklifimiz yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklileri, memurları, çalışanları enflasyona ezdirmediklerini belirterek, "kamu işveren heyeti olarak Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'ne nihai teklifi sunduk. Bizim yeni bir teklifimiz yok. Teklifin ve sürecin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 

Bakan Çelik Basın Mensuplarının Sorularını Cevapladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu işveren heyeti olarak Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'ne nihai teklifi sunduklarını belirterek, teklifin ve sürecin hayırlı olmasını diledi.

Hükümetin zam teklifini revize etmesinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Faruk Çelik, ekonomide popülist yaklaşımların bütçeleri tahrip ettiğini dile getirdi.

“Bütçeler tahrip olunca da ya yeni vergiler, ya da daha yüksek faizle borçlanma yoluna gidilmek zorunda kalınıyor. Bunlar milletimiz tarafından yaşandı eskiden.” diyen Faruk Çelik, istikrar bozulduğu zaman bunun bedelini, kamu çalışanları başta olmak üzere sabit gelirlilerin ödediğini söyledi.

10 yıllık dönem içinde memurları enflasyona ezdirmediklerini kaydeden Çelik, 2002'de personel giderlerinin bütçe içindeki payının yüzde 18'den, 2012’de yüzde 28'e çıktığını belirterek, “Çalışanlara emekçilere nasıl baktığımızın en canlı göstergisi budur.” diye konuştu.

Dünyada kriz ortamı yaşandığını hatırlatan Bakan Çelik, yönetim sorumluluğunun gereği olarak tedbirli ve dikkatli yürüyüşü sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

"Ortalama Memur Maaşı 2039 TL'ye Çıkacak"

Bakan Çelik şöyle konuştu:

“21 gündür değerlendirme çalışmalarımız neticesinde, 2012 için zammı yüzde 3,5 + yüzde 4, 2013 için ise yüzde 3 + 3 teklif ettik. Bu yüzde yüzde 3,5 + 4 artışın neticesinde en düşük devlet memuru maaşı 1.633 TL'den 1.757 TL'ye yükselecek. Halen 1894 TL olan ortalama devlet memuru maaşı, 1 Temmuz'dan itibaren 2039 TL'ye yükselmiş olacaktır.”

 Memurlar.net

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri