Çelik: Ailelere aylık bağlanacak

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciada ölen madencilerin yakınlarına ölüm aylığı, ölüm geliri ve bir defaya mahsus cenaze yardımı yapılacağını açıkladı.

Ocaktaki incelemelerden henüz bir raporun çıkmadığını belirten Bakan Çelik, kimin suçu varsa cezasını çekeceğini söyledi. İş ve işçi sağlığı güvenliği konusunda çıkarılan yasaya yeteri kadar sahip çıkılmadığından yakınan Çelik, farkındalık oluşturmak için mücadele verdiklerini ifade etti.

Bakan Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu Manisa İl Müdürlüğü'nde, Soma'daki faciada ölen işçilerin yakınlarına yapılacak maddi yardımlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ve Manisa Kurum Müdürü Nesrin Aras ile basının karşısına çıkan Bakan Çelik, "Maden faciası sonrasında şehitlerimizin madenden çıkarılması için salı gününden itibaren bir kriz masası oluşturduk. Bugüne kadar 282 şehidimizin kimlik tespiti gerekleştirildi. Kontrolleri tamamlandı. Bu konuda SGK olarak yapacaklarımız var. Ama öncelikle şunu ifade etmek istiyorum ki yapılacak olan tüm çalışmalar hayatlarını kaybedenleri geri getirmeyecek. Onların yakınlarının acılarını, milletimizin acılarını dindirmeyecek. Ama geride kalanlar, şehitlerimizin yakınları, şehitlerimizin bize emanetidir. Yapılması gerekenleri bu anlayış içinde yerine getireceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri