"Çapulcularla pazarlığa oturulamaz"

Bahçeli: "Çapulcularla pazarlığa oturulamaz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Konya İl Kongresi'ndeki konuşmasında, ülkenin tarihinin “en talihsiz” yıllarını yaşamakta olduğunu belirterek, hükümetin 6 yıl 8 ay 8 günden bu yana her türlü sanal gündemi oluşturarak, iktidarını sürdürme oyunu oynadığını söyledi

“Son günlerde iktidar, söylemeye dilim varmıyor ama kullandıkları için ifade etmek mecburiyetindeyim, bir Kürt açılımından bahsediyor” diyen Bahçeli şöyle konuştu:
“Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Büyük bir fırsat doğuyor ve bu fırsatta devletin zirvesinde mutabakat sağlanıyor' ifadesiyle, bölücü unsurlar ve açılım sevdalıları cesaretlendirilmiştir. Arkasından sayın Başbakan, 2005 yılı Diyarbakır konuşmasını referans göstererek, açılım için paket hazırlığı içinde bulunuyor. İmralı canisi, 15 Ağustos'ta bir yol haritasının açıklanabileceğini ifade ediyor.
Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, ana muhalefetin ve İmralı canisinin böyle bir eksende buluşması büyük bir talihsizliktir. 15 Ağustos 1984, PKK'nın Eruh ve Şemdinli saldırısıyla eylem başlattığı yıldır. Eylem tarihinin 25. yıl dönümü kutlanırken, bir yol haritası bahanesiyle Türkiye'yi arkasına takmış götürüyorlar.
Nereye götürüyorsunuz sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan, sayın Genelkurmay Başkanı...”

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri