Canlı bomba her eylemde ortaya çıkmış...

Canlı bomba her eylemde ortaya çıkmış...

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk'e suikast girişiminde bulunan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Didem Akman'ın Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden 2007/ 101 dosya no ile yasadışı DHKP-C örgütü üyesi olmaktan hakkında dava açıldığı öğrenildi. Akman'ın bu suçtan yapılan yargılama sonucu geçen yıl 2.5 yıl hapis cezası aldığı ve bu nedenle arandığı belirtildi. Ayrıca Akman, Haklar ve Özgürlükler Cephesi adına yaptığı eylemden dolayı da 11 Ocak 2008 tarihinde tutuklanıp, 23 Şubat 2008 tarihinde serbest bırakıldı. 28 Mart 2008 tarihinde de yeniden örgüt propagandası yapmak suçundan gözaltına alınıp tutuklandı. Sincan F Tipi cezaevine kondu. 9 Temmuz tarihinde de tahliye edildi.
YURT DIŞINDA BOMBA EĞİTİMİ GÖRMÜŞLER
İlk kez terör örgütü DHKP-C üyesi olmaktan 2005 yılında gözaltına alınan Akman'ın, emniyet kaynaklarına göre örgütün Yunanistan'daki kampında bomba eğitimi gördüğü belirtildi.
Kendisine yardım etmekle suçlanan Gaziantep doğumlu Serkan Onur Yılmaz de aynı suçlamalarda İstanbul, Ankara ve İzmir'de hakkında 10'ün üzerinde suç kaydı bulunduğu, şu anda da hakkında 3 yakalama emri bulunduğu öğrenildi. Yılmaz'ın de kız arkadaşı gibi yurtdışında bomba eğitimi aldığı hatırlatıldı.
AİLESİNDEN KOPUK
Ankara'da bombalı saldırı girişiminde bulunan 23 yaşındaki Didem Akman'ın İzmir'in Konak ilçesinde oturan ailesinden son yıllarda kopuk yaşadığı belirtildi.
Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri