"100 YILIN ARDINDAN ÇANAKKALE" SERGİSİ
Proje, görselliğin bir başka yönü olan resim ve heykel sanatını tarihle buluşturmak olarak da adlandırılabilir. Bu yönü ile özgün bir anlatım dili benimseyen proje sayesinde 100 yıl sonra Çanakkale ruhunu plastik ve görsel sanatları özendirerek genç kuşaklara aktarmak mümkün olacak.
ÇANAKKALE'Yİ ANLATAN 24 ÖZGÜN ESER
Yönetmen Ünal Üstündağ tarafından objektif ve bilimsel araştırmalar sonucu oluşturulan yirmi metin Ressam Murat Ilgın, Ressam Mutlu Dölek ve Heykeltıraş Tevfik Çelebi tarafından incelenerek ortaya 24 özgün eser konuldu. Titizlikle üretilen 21 resim ve 3 heykel.
SERGİ 15-28 MART TARİHLERİ ARASI
İlk sergi 15-28 Mart 2015 tarihleri arasında Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Sergi ve Etkinlik Salonu’nda görülebilir. 18 Mart 2015 tarihinde açılışı yapılacak sergide Öğretim Görevlisi Zafer Çınar ve sanatçıların katılacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek.
KESKİN NİŞANCI KADINLAR, CEPHEDE ÖLÜM..
Özgün bilimsel ve objektif olarak hazırlanan metinlerde, daha önce pek duyulmamış Çanakkale Savaşı’nda varlığı tartışma konusu olan keskin nişancı kadınlar, cephede ölüm, ölülerin, hayvanların, esirlerin durumu, ele geçirilen ganimet ve yürekler yakan Onbeşliler gibi çarpıcı konular ele alındı.
Radyo Viva'nın medya sponsoru olduğu sergi kapsamında sanatçıların projeye bakışına dair US Filmcilik tarafından hazırlanan video izlenebilir.
Proje kapsamında satışa sunulacak eserlerden elde edilecek gelir, serginin Türkiye’nin farklı noktalarına taşınmasında ve satışı yapılan eserlerin tematik olarak benzerlerinin tekrar üretilmesi konusunda kullanılacak. Yine bu kapsamda elde edilen gelirin bir kısmı sanatçıların ortak kararıyla kâr amacı gütmeyen kurum, dernek ve vakıflara bağışlanacak.