Can Ataklı’ya 10 Ay Hapis Cezası! Ali Yalçın duyurdu...

Gazeteci Can Ataklı'ya, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan yargılandığı davada 10 ay hapis cezası verildi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın açıklaması şöyle:

Şehit babasını ahlaksızca aşağılayan gazeteci müsvettesi Can Ataklı, takipçisi olduğumuz davada 10 ay hapis cezası aldı.

Şehit Er Kemal Aslan’ın cenazesinde konuşan Babası Mehmet Aslan’ın açıklamalarına karşılık; “ ‘Kavala’ya ve Öcalana özgürlük isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz’ diyor. Kimsin lan kimsin? Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın var mı?” Şeklinde aşağılık bir üslupla Şehit babasını aşağılayan Can Ataklı hakkındaki şikayetimiz sonucu açılan davada Mahkeme, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan 10 ay hapis cezasına hükmetti.

Bu zatın sadece şehit babasına yönelik değil tüm şehit ve gazilerimizin ailelerini hedef alarak aşağılamaya çalıştığı ifadelerin cezasız kalmaması memnuniyet üretmiş olsa da cezanın alt sınırdan verilerek ertelenmesi hukuka ve hakkaniyete uygun düşmemiştir.

Konfederasyonumuz hukuk müşaviri tarafından takip edilen davanın gerekçeli kararından sonra bu zatın en üst hadden ceza alması için ilgili mercilere başvurumuzu yapacağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SENDİKALAR Haberleri