Camide bile saflar ayrıldı

SP'nin 11 Temmuz'daki kongresiyle başlayan kriz aşılamadı.

Hem Genel Başkan Numan Kurtulmuş, hem de görüş ayrılığına düştüğü Necmettin Erbakan'ın yakın yol arkadaşları dün gün boyu toplantılar yaptı. Kongrenin ardından kılınan ilk cuma namazında iki kanadın buluşacağı beklentisi de boşa çıktı. Çoğunlukla SP Genel Merkezi'nin yanındaki Hamidiye Camii'nde yan yana saf tutan Kurtulmuş ekibi ve Erbakan'ın kurmayları, bu kez namazlarını farklı camilerde kıldı. Erbakan ve ekibi, Hacıbayram Camii'nde buluşurken, Kurtulmuş ve kurmayları Keçiören'deki Fatih Camii'nde namaz kıldı. Kurtulmuş, konuyla ilgili olarak, 'Ben ayda bir farklı bir camide kılmayı tercih ediyorum' dedi.

TASFİYE İÇİN ÜÇ FORMÜL DEVREDE
Öte yandan Erbakan ve kurmaylarının, Kurtulmuş'u Genel Başkanlıktan uzaklaştırmak için formül arayışları sürüyor. Kongrede 'Yeşil Liste'yle ilgili çalışmaları koordine eden Oğuzhan Asiltürk ve Erbakan'ın kurmayları, üçlü formülü devreye soktu.

- İlk seçenek, Kurtulmuş ve ekibi üzerinde Milli Görüş camiasının baskı oluşturması. Yapılan telkinlerde, Kurtulmuş'un görevi bırakması ya da kongrenin yenilenmesi isteniyor.
- İkinci seçenek, kongrenin mahkemece iptali. Erbakan'a yakın hukukçuların, Oğuzhan Asiltürk öncülüğünde davayı iptal ettirmek için Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe verdikleri kaydedildi.
- Üçüncü seçenek ise delegelerden toplanacak imzalarla olağanüstü kongreye gidilmesi.
Kurtulmuş ise GİK üyelerine 'Üsluba dikkat edin' uyarısında bulundu.
Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri