Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Isparta 1 No’lu Şube’nin genişletilmiş il divan toplantısına katıldı. Isparta Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çakırcı, katılımcılara toplu sözleşme masasına taşıyacakları taleplerle ilgili bilgi verdi.
Hedef 400 Bin Üye
2010 yılından itibaren toplu sözleşme hakkının Anayasa’ya girdiğine dikkat çeken Çakırcı, “Biz ilk defa toplu sözleşme masasına 2012 yılında oturduk. Taleplerimiz karşılanmadı. 2013’te iki yılı kapsayan bir toplu sözleşme dönemi oldu. Önemli kazanımlar elde ettik. Öğretmenler için 150 TL ek ödeme aldık. Üye sayımız 340 binlerde. İnşallah 15 Mayıs’a kadar, hedeflediğimiz 400 bin üye sayısına ulaşacağız” dedi.
Ciddi Beklentiler Var
Toplu sözleşme masasında maaş artışıyla ilgili talepleri dile getireceklerini kaydeden Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bununla birlikte şeflerimiz, memurlarımız, hizmetlilerimizle ilgili taleplerimiz olacak. Öğretmenlerimizin nöbet ücretleri yine önemli gündem maddelerinden biri olacak. 2013’de ilk defa nöbet ücreti konusunu masaya taşıdık. 2015 toplu sözleşme görüşmelerine kadar bir gelişme olmazsa, bu konuyu tekrar toplu sözleşme masasına getireceğiz. Öğretmenlerimizin, üniversite çalışanlarımızın ciddi beklentileri var. Özellikle üniversitelerde idari kadrolar geliştirme ödeneği konusunda haklı bir beklenti içerisindedir. Toplu sözleşme masasında alınan kararlar kesin ve geçerli kararlar olup kanun hükmü niteliğindedir. Uygulanması için yönetmelik değişikliği, genelge, idari karar ve benzeri uygulamalara ihtiyaç yoktur” şeklinde konuştu.
Israrcı Olacağız
Öğretmenlerin nöbet ücreti konusunda ısrarlı olacaklarını kaydeden Çakırcı, “2013 yılında nöbet ücretleri konusunu masaya taşıdığımızda her nöbet görevi için ek ders ücreti talep etmiştik. Yine bu talepte ısrarcı olacağız. Bu da bir öğretmen için ciddi bir ücret demektir. Haftada bir nöbetten ayda 4 nöbet tutan öğretmene kayda değer miktarda ilave ücret ödenmiş olacak. Şu anda nöbet görevi üzerindeki hak arayışını farklı noktalara çekmek isteyen sendikalar var. Bizim için esas olan öğretmenin verdiği emeğin karşılığının alınmasıdır. Okuldaki huzurun sağlanmasının ve öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim görme imkânının da öğretmen için önemli olduğunu biliyoruz. Okulda bir öğrencinin kılına zarar gelmesi dahi bizi ciddi anlamda üzer. Nöbete ücret konusunda çok emek verdik ve bu emeğin karşılığını da almak istiyoruz. Bunu hakkı alacak olan da Eğitim-Bir Sen’dir” diye konuştu.