‘Çadırda okuturdum’

MÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının deprem riski nedeniyle boşaltılması kararını uygulamayan yeni rektöre eski Rektör Necla Pur'dan tepki

Marmara Üniversitesi'nin Bahçelievler'de bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin bulunduğu binanın riski olduğu için yıkılıp yeniden yapılması için verdiği karar, yeni rektör tarafından uygulanmayan eski Rektör Prof. Dr. Necla Pur, “Çaresiz kalsam, çadırda eğitim verdirir, yine de o binada eğitim verdirmezdim. Mühim olan candır” dedi.
Geçen haziran ayında yapılan rektörlük seçimlerde en yüksek oyu almasına rağmen, Cumhurbaşkanı tarafından atanmayan Prof. Dr. Pur döneminde, üniversitesinin iktisata bağlı bölümlerinin eğitim verdiği ve 2 bin 2700 öğrenci ile personelin bulunduğu binanın “deprem ve yıkılma riski taşıdığı” gerekçesiyle tahliyesine karar verilmişti.
Ancak bir ay önce göreve gelen Rektör Prof. Dr. Zafer Gül yönetimi “İstanbul'da binaların yüzde 80'i bu durumda” diyerek uygulamadan vazgeçmişti.
Konuyla ilgili dün manşetten yayımladığımız haber üzerine kendisine ulaştığımız Prof. Dr. Pur, ısrarlı sorularımız karşısında suskunluğunu bozdu ve “Haberde yazdıklarınızın tümü doğru. Biz binanın riskine karar vermiş, tahliyesi için çalışmalara başlamıştık.
Bu yıl orada eğitim olmayacaktı. Puanı yüksek, çok gözde bir fakülte olmasına rağmen, şimdi yeni eğitim yılında binlerce aile çocuklarını korkuyla okula gönderecek diye üzülüyorum” dedi.
“Rektörlüğe devam etseydiniz, bu binada bu yıl eğitim devam eder miydi?” sorumuza karşılık ise Pur, şöyle yanıt verdi:
“Mümkün mü böyle bir şey? Asla. Bütün öğrencilere duyuru da yaptım. Bütün herkes yurdunu dahi ayarlamıştı. Burası deprem açısından risklidir. Sağlam hale getirmek istiyordum. Nitekim aldığım oy oranı bu kararların takdir gördüğünü de gösteriyor. Yine de eğer hiçbir çarem olmasaydı, iki üç tane bina kiralardım, ya da çadırda eğitim yaptırırdım, yine de orada eğitime izin vermezdim. Mühim olan candır. Deprem bugün de olur, yarın da olur.”
Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri