Büyük sınav başladı

Üniversitede okumak isteyen 1 milyon 512 bin 450 adayın katıldığı ve bu seneden itibaren iki aşamalı uygulanacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başladı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm sınav merkezlerinde sınavın sorunsuz başladığını bildirdi.

Üniversiteye girişte getirilen yeni sistemin ilk kez uygulandığı YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da saat 10.00'da başladı. Sınav, toplam 5 bin 183 binada, 79 bin 973 salonda gerçekleştiriliyor.

Sınavda bina sorumlusu, bina yöneticisi, salon başkanı, gözetmen, denetmen, hizmetli ve nakil kuryesinden oluşan toplam 234 bin 94 kişi görev alıyor.

Adayların çoğunluğu, sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınav binalarının bulunduğu cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğu yaşandı. Binaların bahçesinde sınav saatini bekleyen çoğu adayın heyecanını, birlikte geldikleri aileleri ve yakınları yatıştırmaya çalıştı.

Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılarak salonlara yerleştirildi. Yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı adaylara sınavda uyulacak kuralları hatırlattı ve önce cevap kağıtları ardından soru kitapçıkları dağıtıldı.

Sınavda adaylara, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her birinden 40'ar soru yöneltiliyor.

Tek oturumda tamamlanacak sınav 160 dakika sürecek.

SINAVA GEÇ KALAN ÖĞRENCİNİN YARDIMINA POLİS YETİŞTİ

Ankara'da sınav yerini karıştıran taksi şoförünün yanlış yere bıraktığı öğrenciyi sınav yerine motorlu trafik polisi götürdü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesinde girmek üzere sabah evinden ayrılan ve ismi öğrenilemeyen kız öğrenci sınav yerine ulaşmak için annesiyle birlikte taksiye bindi.

Mühendislik Mimarlık Fakültesini Gazi Üniversitesi'nin Beşevlerdeki yerleşkesi içerisinde olduğunu düşünen taksi sürücüsü kız öğrenci ile annesini Eğitim Fakültesinin önünde bıraktı. Yanlış okula getirildiği taksiden indikten sonra fark eden öğrenci, sınav nedeniyle yoğun olan trafikte okuluna gidemeyeceğini anlayınca ağlamaya başladı.

Bunun üzerine kavşakta trafiği yönlendiren başkomiser, kız öğrencinin yanına gelerek neden ağladığını sordu. Durumu öğrenen başkomiser, yakınlardaki motorlu trafik polisini telsizle çağırarak kız öğrenciyi sınava yetiştirmesi için talimat verdi. Trafik motoruna binen kız öğrencinin yoğun trafiğe rağmen sınav yerine zamanında ulaştırıldığı öğrenildi.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri