Büyük 'göç' böyle başladı

BAYRAM tatilinin son gününde dönüş yolculuğuna geçen tatilciler yollarda yoğunluğa neden olurken, feribot sefer sayıları artırıldı.

Tüm uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen ise dokuz günlük tatil süresince şimdiye kadar yollarda 168 kişi hayatını kaybederken, 752 kişi de yaralandı.Bayram ve hafta sonu tatillerinin birleştirilmesi sonucu 9 günlük tatilin ardından dönüş yolculuğuna geçen tatilciler TEM’in Bolu ve Düzce kesimlerinin İstanbul yönüne araç yoğunluğuna neden oldu. İstanbul yönündeki yoğunluğa karşılık trafik akışında sorun görülmedi. Ankara yönünde ise, araç yoğunluğu oluşmadı.

Trafik ekipleri, TEM’in araç yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde denetimlerini arttırdı. TEM’de Abant kavşağı ve Bolu Dağı Tüneli girişinde bekleyen trafik ekipleri sürücüleri yavaş gitmeleri el işaretleri ile uyardı.

KÖPÜK TRAFİĞİ

TEM'in Kemerburgaz mevkiinde yol kenarındaki ağaçlık alanda çıkan yangın da trafiğin yoğunlaşmasına neden oldu. Kısa sürede ağaçlık alanı kaplayan yangını fark eden vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri geldi.

Yangına Seyrantepe, Kağıthane ve Şişli itfaiye gruplarının yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yangın hava ve karadan süren çalışmalar sonucu kontrol altına alındı. Müdahale sırasında yangın söndürme uçağından TEM'e yanlışlıkla köpük döküldü. Otoyol köpükle kaplanırken, trafik her iki yönde de felç oldu. Kayganlaşan yolda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Yangın kontrol altına alındıktan sonra trafiğin açılması için uzun süre çaba sarf edildi. Çalışmaların ardından trafik normale döndü.

SAAT 17.00: ÖLÜ SAYISI 168

Bayram öncesi yapılan tüm uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen, 9 günlük uzun tatilde trafik kazalarında bilanço yine ağır oldu. İstanbul kent merkezi dışında yurt genelinde bugün saat 17.00’ye kadar DHA muhabirlerinin bildirdiği kazalarda, toplam 168 kişi öldü, 752 kişi de yaralandı.

GÜN GÜN ACI BİLANÇO

DHA muhabirlerinin 9 günlük bayram tatili boyunca bildirdiği trafikte iç karartan günlük rakamlar şöyle:

Birinci gün: 32 kişi öldü, 146 kişi yaralandı.

İkinci gün:  15 kişi öldü, 68 kişi yaralandı.

Arife günü : 23 kişi öldü, 57 kişi de yaralandı.

* Ramazan Bayramı ve Zafer Bayramı’nın birlikte kutladığı geçen salı meydana gelen kazalarda 17 kişi öldü, 88 kişi yaralandı.

* Ramazan Bayramı’nın ikinci günü olan çarşamba günü meydana gelen kasalarda da 22 kişi öldü, 67 kişi yaralandı.

* Ramazan Bayramı’nın üçüncü ve son günü olan perşembe günkü kazalar yine canlar aldı. Kazalarda toplam 12 kişi öldü, 87 kişi de yaralandı.

* Cuma günü meydana gelen kazalar ise 11 kişi öldü, 80 kişi yaralandı.

* Dönüşlerin hız kazandığı Cumartesi günü meydana gelen kazalarda ise ölenlerin sayısı yine artış gösterdi. Yurdun dört bir yanındaki kazalarda 21 kişi öldü, 137 kişi yaralandı.

* Bugün ise 9 günlük uzun tatil son gününde yine birçok aile dönüşü son güne bıraktığı için yollara düştü. Çoğunluğu aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu bugün saat 17.00’ye kadar meydana gelen kazalarda 15 kişi öldü, 22 kişi de yaralandı.

TOPÇULAR’DA TATİL DÖNÜŞÜ YOĞUNLUĞU

Artan yoğunlukla, Yalova’daki Topçular Feribot İskelesi’nde de bayram dönüşü yoğunluğu görüldü. Topçular İskelesi’nde 13 olan feribot sayısı 15’e çıkartıldı. Sefer sayısının arttırılmasıyla iskelede çok uzun kuyruklar oluşmadı. Ancak, yoğunluğun akşam saatlerinde artabileceği bildirildi.

Yetkililer, tatilin 8’inci gününe kadar 50 bin aracın geçtiğini, son günde toplam rakamın 30 bini bulmasının beklendiğini belirtti.

KIRIKKALE'DE UZUN KUYRUK

Tatilin sona ermesiyle birlikte karayollarında kritik kavşaklarda da uzun kuyruklar oluşturdu. ’43 ilin kapısı’ durumunda bulunan Kırıkkale’de trafik yoğunluğu nedeniyle çok sayıda araç tıkanıklığa neden oldu.

Dönüş için gece yerine gündüz yolculuğunu tercih ettiklerini belirten sürücülerler, tedbirli olduklarını belirtti. Kırıkkale-Ankara karayolundaki araç yoğunluğu ile birlikte trafik ekipleri de aralıksız kontrollerini sürdürdü. Bayram tatili süresince Kırıkkale il sınırları içinde meydana gelen 4 trafik kazasında 2 kişi ölürken, 22 kişi de yaralanmıştı.

 

 Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri