Büyük bayram göçü

Uzun bayram tatili 8 milyona yakın kişiyi yollara dökecek. 7 milyon kişi otobüs, 250 bin kişi turlarla, kalanı ise kendi araçlarıyla büyükşehirlerden ayrılıyor. Gelişen ekonomi, düşük döviz kuru ve ucuzlayan uçak biletleri bu bayram Türk tatilciye yurtdış

Dokuz günlük bayram tatilinde yurtiçi ve yurtdışında seyahatlerde Türkiye'de bir rekor kırılacak. Bugüne kadar bayram tatillerinde en fazla seyahat bugünden itibaren başlayan Kurban Bayramı tatilinde gerçekleştirilecek. Seyahat acenteleriyle 100 bini yurtiçi, 150 bini ise yurtdışında olmak üzere 250 bin kişi tatile gidecek. Geçen yıl yurtdışı tatilci sayısı 60-70 bin aralığındaydı. Otobüsler ise bayram boyunca 7 milyon kişiyi taşıyacak. Münferit seyahatlerle Türkiye genelinde 8-9 milyon kişinin tatil süresince yollarda olacağı tahmin ediliyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy bayramda 250 bin paket turun bir rekor olduğunu söyleyerek geçtiğimiz bayramda ise 125 bin kişinin paket turlarla seyahat ettiğini hatırlattı. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Rüştü Terzi ise bayram doluluklarının yüzde 95'e ulaştığını söyledi. Terzi, bayram boyunca 7 milyon kişinin otobüslerle seyahat edeceğini açıkyayarak ülke genelinde toplam 16 bin 300 otobüs seferinin yapılacağını belirtti. Sadece dün İstanbul'dan 2 bin 300 otobüsün yola çıktığını açıklayan Terzi talebe yetişmek için 3 bin turizm taşıtına da şehirlerarası yolculuk izni çıkardıklarını belirtti.

HARCAMALAR YÜZDE 20 ARTTI
Türk tatilcilerin yurtdışı seyahatleri artınca Türklerin yurtdışında yaptığı turizm harcamaları yüzde 20 arttı. Geçtiğimiz yılın ilk 9 ayında yurtdışında 2.9 milyar TL harcama yapan Türkler bu yılın aynı döneminde 3.5 milyar TL harcama yaptı. Bu bayramda yurtdışına çıkacak rakamla ise yıl sonunda rekor kırılması bekleniyor.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri