Bütçenize göre ısınma ve serinleme

Evlerimizi ısıtmak ya da sıcak yaz günlerinde soğutmak oldukça pahalıdır. Ayrıca insan eli ile üretilmiş her türlü enerji verici cihaz da çevreye zarar vermektedir.

Eğer pahalı bir yalıtım sistemi için paranız yoksa aşağıda verdiğimiz basit ipuçları sayesinde hem ısınmada hem de soğutma da enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

- Camlar ve kapıların kenarları ve altlarındaki her türlü boşluk parasını verdiğiniz enerjinin dışarı kaçmasını sağlar. Bu yüzden pencere camı bantları kesinlikle ilk almanız gereken önlemdir. Bu bantlar bir kaç YTL tutar ve oldukça iyi ve çabuk bir yalıtım sağlar.

- Koyu ve ağır perdeler ve storlar ısınma ve soğutma masraflarınızı otomatik olarak düşürür. Güneşi engelleyen bu perdeler aynı zamanda cam kenarlarından giren havanın da size ulaşmasını engeller. Buna ek olarak dışarının gürültüsünden de sizi uzak tutar.

- Cam kenarlarından hava giriyorsa macunlamak da oldukça ucuz ve iyi bir yalıtım yöntemidir.

- Eğer yerleriniz taş ise, ucuz halılar ve kilimler koyarak ısı kaybını en aza indirebilirsiniz.

- Eğer kombiniz varsa kaloriferlerinizi yatağa girmeden 15 dakika önce söndürmenizi tavsiye ederiz. Bu günlük 15 dakika bile size bir yıl içinde saatlerce yakıt tasarrufu sağlar.

- Birazcık ödün verin; evde t-shirt ve şortla dolaşmak zorunda değilsiniz. Kalın bir eşofman altı ve sweat shirt, ayağınıza da yün çoraplar giyerek evinizin keyfini çıkartırsanız oldukça iyi bir yakıt tasarrufu sağlarsınız.

- Isınan hava yükselir. Bu yüzden tavana taktıracağınız bir ısıtıcı vantilatör ısınan havayı sizin seviyenize geri yollayacaktır.

Bu tavsiyelere eklemek istediğiniz başka önerileriniz varsa, lütfen emlak.sabah.com.tr ekibi ile paylaşmaktan çekinmeyin. Önerilerinizi bekliyoruz...

sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri