Bursalı öğrencilerden köy okulları kampanyası

Bursa Osmangazi Hasan Ali Yücel Lisesi 12. sınıf öğrencileri 'eğitim ve kırtasiye malzemesi toplama kampanyasıyla' topladıkları kırtasiye malzemelerini köy okullarına gönderdi.





Osmangazi ilçesi Hasan Ali Yücel Lisesi 12. sınıf öğrencilerinin 'Sosyal Etkinlik' dersi kapsamında yürüttüğü projenin ilk sonuçları çok anlamlı oldu. Okulun tüm öğrencilerinin katılımının sağlanmasıyla gerçekleştirilen 'eğitim ve kırtasiye malzemesi toplama kampanyasında' toplanan malzemeler, Osmangazi ilçesi Büyükdeliler Köyü ve Orhaneli ilçesi Demirci Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine dağıtıldı.

Okul Müdür Vekili Mustafa Balı, tüm okullar için örnek ve model olabilecek bir çalışma kapsamında, eğitim-öğretim yılını dört eşit periyoda bölerek her periyotta farklı etkinlikler planladıklarını belirterek; "Müdür yardımcısı Uygar Umut'un sorumluluğunda ilk periyotta eğitim ve kırtasiye malzemesini toplama ardından, oyuncak toplama, bir köy okuluna kütüphane kurma ve son olarak da sağlık ocağı bulunan bir köye tıbbi malzeme ve bebek malzemeleri toplanması öngörülüyor." dedi.

Aynı dersin işlenişinin diğer bir ayağının ise öğrencilerin ÖSS sınavına hazırlanmasına katkı özelliğini taşıdığına dikkat çeken Mustafa Balı, şöyle devam etti: "Buna göre derse giren öğretmenler, alan dersi öğretmenlerinden seçiliyor ve ikişer aylık periyotlar halinde değişiyor. Bu sayede öğrenciler tüm alan derslerinden etüt görme, konu tekrarı yapma, deneme sınavı olma imkanına kavuşuyor. Sonuçta ise öğrenciler sınava hazırlanırken, aynı zamanda sosyal bir varlık olmanın sorumluluğunu da yerine getiriyorlar."

Okul Müdür Vekili Mustafa Balı, çalışmaların 'öğretim' anlamında meyvelerini sene sonunda alacaklarından emin olduğunu belirterek, "2007 ÖSS sonuçlarına göre Bursa'da üçüncü olan okulumuzun 2009 yılında birinci olacağına inanıyorum. Eğitim anlamında ise öğrencilerimiz meyveleri mezun olduktan sonraki hayatlarında alacaklar." şeklinde sözlerini tamamladı.

Müdür yardımcısı Uygar Umut ise bakanlığın yeni müfredat programına seçmeli ders olarak dahil ettiği 'Sosyal Etkinlik'in amacına uygun olarak icra edilmesi durumunda ortaya çok olumlu sonuçların çıkacağına inandığına vurgu yaparak, aynı ders kapsamında son sınıflarla beraber okul bünyesinde 'Hobi Bahçesi' kurduklarını ve yetiştirilen ürünleri satarak sosyal amaçlı projelerde kullandıklarını söyledi.

Yapılan çalışmaların öğrencilerin okula aidiyet duygusunu geliştirdiği gibi, ders ve sınav streslerini gidermede büyük faydalarının olduğunu belirten Uygar Umut, en büyük projeleri okul kütüphanesi ile öğrencileri ve okulun büyük bir atılım yapacağını sözlerine ekledi.

Orhaneli ilçesi Demirci Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine kırtasiye malzemelerinin dağıtımına katılan okul öğrencileri, projeye katılmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduklarını belirtti. Hasan Ali Yücel Lisesi öğrencisi olmanın kendileri için bir ayrıcalık olduğunu belirten duyarlı öğrenciler, dönem sonunda yapılacak oyuncak toplama kampanyasını şimdiden sabırsızlıkla beklediklerini vurgulayarak, hayatın sadece ÖSS sınavından ibaret olmadığını anladıklarını ifade etti. vakit

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri