Bursa'da 4 minibüse bir otobüs verilecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, sarı otobüs şoförlerinin durumunu değerlendirerek...

işlerinden ayrılan otobüs şoförlerinin direk belediye işçisi olmadığından konunun kendisiyle değil yüklenici firma ile alakalı olduğunu söyledi. Santral Garaj'daki minibüslerin akıbeti ile ilgili konuya da açıklık getiren Başkan Şahin, "Yaklaşık 2 yıldır '4 minibüse 1 otobüs' verelim, şirketleşin diyoruz. Ancak minibüs şoförlerimiz 2 minibüse 1 otobüs istiyor.



Zamanında kentin batısında böyle bir uygulama yapılmış ancak doğru değil. Biz hala aynı düşüncedeyiz." dedi.

Santral Garaj civarındaki dönüşüm hakkında da bilgi veren Başkan Şahin, gelecek dönemde yapmayı hedefledikleri 3 büyük dönüşüm projesi olduğunu bunlardan ilkinin de Sıcaksu projesi olduğunu hatırlattı. Bu projenin Bakanlar Kurulu'ndan geçtiğini belirten Şahin, diğer bir dönüşüm projesinin de Kent Meydanı ile Osmangazi Belediyesi arasındaki alan ve Divan Restoran ile Uluyol arasındaki alanın yeniden düzenlenmesi olduğunu kaydetti. Son dönüşüm projesinin de Yalova Yolu'nda Küçükbalıklı'ya kadar olan bölgede hayata geçirileceğini söyledi.

Gelecek dönemde Bursa'ya konfor katan BursaRay'ın yeni etaplarının yapılacağının da müjdesini veren Başkan Şahin, Yıldırım'da rahatlayan ulaşımın diğer ilçelere de taşınacağını ifade etti. Metronun üniversite etabıyla ilgili çalışmaların başladığını duyuran Şahin, "Metro, Yalova Yolu'nda terminale, Mudanya Yolu'nda Geçit'e ve İzmir Yolu'nda da Görükle'ye kadar gidecek. Aynı zamanda metronun Merinos'tan Stat Caddesi, Heykel önü istikametinden Setbaşı'na kadar gideceği planlandı." dedi.

Şeffaf belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını dile getiren Başkan Şahin, Bursa'da 6 kavşak projesinin daha yapılacağını belirterek, imar yollarının açılacağını, kentte paralel yollardaki sorunların çözüleceğini, tüm metropollerde sorun olan otopark sıkıntısına çözüm bulunacağını anlattı.

Eğitim faaliyetlerinin yeni dönemde de süreceğine değinen Başkan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bursa'ya bir teknik üniversite yapılmasını istiyoruz. Üniversitenin planlama ve yapım anlamında Büyükşehir Belediyesi gereken desteği verecektir."

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri