Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden:

 

Üniversitemiz Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanuna dayalı olarak çıkartılan Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliği ile Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliği Değerlendirme Esasları ve Başvuru Koşulları çerçevesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesi hükümleridahilinde,  Öğretim Üyesi alınacaktır.

DOÇENT (daimi statüde çalıştırılacaktır.)  kadrolarına başvuracak adayların;

1. www.btu.edu.tr adresinden “duyurular” kısmında bulunan “Dilekçe Başvuru Formunu” ve "Akademik Değerlendirme Formunu” doldurarak (Başvurdukları bölüm ve anabilim dalını belirtecekler)

2. Özgeçmiş,

3. İki adet fotoğraf

4. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

5. Onaylı askerlik durum belgesi (Kurum dışından başvuran adaylardan)

6. KPDS/ÜDS veya Eşdeğerliliği YÖK Tarafından Onaylanan Yabancı Dil Sınavına İlişkin belge. (YÖK Yürütme Kurulunun03/11/2011 tarih ve 2011.31.8366 sayılı kararı ile TOEIC sınavının KPDS ve ÜDS eşdeğerliği 14/11/2011 tarihi itibariyle kaldırılmıştır)

7. Doçentlik belgesi,

8. Onaylı diploma fotokopileri (lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik vb. Asılları ile birlikte gelindiğinde diploma onayları yapılabilecektir),

9. Yayın listesi,

10. Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan (makaleler, kitaplar, kongre çalışmaları, araştırma projeleri, atıflar, eğitim etkinlikleri, mesleki ve diğer araştırma etkinlikleri, üyelik ve hakemlik, ödüller) dosya, (4) dört adet hazırlayıp, Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta ile teslim etmeleri gerekmektedir.

YARDIMCI DOÇENT(daimi statüde çalıştırılacaktır.)  kadrosuna başvuracak adayların;

1. www.btu.edu.tr adresinden “duyurular” kısmında bulunan “Dilekçe Başvuru Formunu” ve "Akademik Değerlendirme Formunu” doldurarak (Başvurdukları bölüm, anabilim dalını ve hangi dilden sınava gireceklerini belirtecekler)

2. Özgeçmiş,

3. İki adet fotoğraf,

4. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

5. Onaylı askerlik durum belgesi (Kurum dışından başvuran adaylardan)

6. ÜDS veya KPDS den en az 70 puan almış olmak,  (Bu puanın alınmış olunması  “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin” 7. maddesindeki yabancı dil sınavının yapılmasını ortadan kaldırmaz). Daha önceki akademik yaşamlarında kendi adlarına ders vermemiş olanlar için Fakülte tarafından düzenlenecek deneme dersinde başarılı bulunmak gerekmektedir. (YÖK Yürütme Kurulunun 03/11/2011 tarih ve 2011.31.8366 sayılı kararı ile TOEIC sınavının KPDS ve ÜDS eşdeğerliği 14/11/2011 tarihi itibariyle kaldırılmıştır)

7. Onaylı diploma fotokopileri (lisans, yüksek lisans, doktora asılları ile birlikte gelindiğinde diploma onayları yapılabilecektir),

8. Yayın listesi,

9. Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan (makaleler, kitaplar, kongre çalışmaları, araştırma projeleri, atıflar) dosya, (4) dört adet hazırlayıp ilgili Fakülte Dekanlıklarına şahsen veya posta ile teslim etmeleri gerekmektedir.

GENEL ŞARTLAR:

1. Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı “hizmet belgesini” müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

2. Her bir aday ancak bir kadroya müracaat edebilecektir. Yardımcı Doçent kadrosuna; Profesör ve Doçentler, Doçent Kadrosuna; Profesörler müracaat edemezler.

3. Yardımcı doçent adayları için 2547 sayılı Kanun un 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendi gereğince Üniversitemizde yapılacak yabancı dil sınavına girmeleri zorunludur. Sınavın yapılacağı yer ve tarih, daha sonra Üniversitemiz web sitesinde duyurulacaktır. Bilim alanı bir yabancı dille ilgili olanlar, bu sınavı başka bir yabancı dilde (Üniversitelerarası Kurulca Doçentlik sınavı başvurularında kabul edilen dillerden birinden) vermek zorundadırlar.

4. Yabancı ülkelerden alınan diploma ve doktora belgelerinin Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5. Adayların, hazırladıkları her dosyaya, içinde yayın ve özgeçmiş listesi bulunan 1 adet CD koymaları gerekmektedir.

6. İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin  bulunduğu  yerde  ikamet  etmek  zorundadır.

7. Atamalar, kadro aktarıldıktan ve gerekli izinler alındıktan sonra yapılacaktır.

8. Başvuru süresi; ilanın Resmi Gazete’de yayımlandığı tarih itibariyle başlar, (15. Gün) on beşinci günün mesai bitiminde sona erer. Eksik ve onaysız belgelerle süresi içinde yapılmayan başvurular ve postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.

9. Adayların tümünü ilgilendiren, başvuru ve atama sürecindeki tüm bilgilendirme Üniversitemiz www.btu.edu.tr. adresindenyapılacaktır. Ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.

DETAYLI BİLGİ ALMA VE BAŞVURU ADRESİ:

BİRİM

TELEFON

ADRES

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

0224  314 16 05

314 16 75

314 16 17

Faks     314 17 17

152 Evler Mah. Eğitim Cad. 1. Damla Sok. No: 2/10

16330 Yıldırım/Bursa

DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI (Fakülte Sekreterliği)

0224   314 16 29

314 16 51

Faks     314 16 30

Gazi Akdemir Mahallesi Mudanya Caddesi No: 4/10 Osmangazi/BURSA

 

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLAN TABLOSU

ÜNVAN

DERECE

BÖLÜM

A.BİLİM D.

ARANAN NİTELİKLER

DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Doçent

1

METALURJİ VE MALZEME MÜH. BÖL.

METALURJİ MÜH. A.D.

- Üniversitelerin Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden mezun olmak,

Doktorasını Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanında yapmış olmak,

- Lazer Sinterleme ile Toz MetalurjikMetalik Komponent üretimi ile Fren balata malzeme üretimi konularında çalışmış olmak,

- İngilizce ders verme yeterliliğinin bulunması

Yardımcı Doçent

4

MAKİNE MÜH.BÖL.

OTOMOTİVMÜH.A.D.

- Üniversitelerin Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olmak,

-Taşıt Dinamiği" alanında doktora yapmış olmak,

- Bulanık Mantık temelli İnsan Sürücü Modelleri üzerine çalışmış olmak,

- İngilizce ders verme yeterliliğinin bulunması

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İLAN Haberleri