Burada da farklıyız

Bakın biz Facebook'u neden kullanıyoruz

Dünyanın ikinci büyük insan kaynakları şirketi Randstad’ın yaptığı Workmonitor araştırmasının sonuçlarına göre ankete katılan 29 ülkenin neredeyse tümünde işgücünün yüzde 50’sinden fazlasının Facebook, LinkedIn ve Twitter gibi sosyal medya web sitelerine üye olduğu belirlendi. Araştırmaya göre sosyal medya kullanım oranının başta Şili (yüzde 92), Çin (yüzde 90), Hindistan (yüzde 90) ve Türkiye (yüzde 86) olmak üzere özellikle genç işgücü nüfusu fazla olan ülkelerde çok yüksek olduğu ortaya çıktı. Dünya genelinde çalışanlar sosyal medyayı genellikle kişisel sebepler için kullandıklarını belirtirken sadece Hindistan’da sosyal medya daha çok iş amaçlı kullanılıyor.

Hindistan’da sosyal medyayı iş amaçlı kullandığını belirtenlerin oranı yüzde 78 iken Türkiye’de bu oran sadece yüzde 33. 2011 yılının ilk çeyreğinde yapılan araştırmanın bir başka sonucu ise Türkiye’deki katılımcıların yüzde 64’ünün sosyal medya sitelerinde son bir ay içerisinde bilgilerini güncelleyerek, çoğu ülkeye göre oldukça aktif olduklarını ortaya koydu.

‘TÜRKİYE’DE İŞ MENNUNİYETİ DÜŞÜK’
Randstad Workmonitor araştırmasının iş memnuniyeti endekslerine göre ise iş memnuniyeti bütün ülkelerde bir önceki çeyreğe göre önemli bir değişiklik göstermedi. Buna karşılık İskandinav ülkeleri ve Türkiye’de ise çalışan motivasyonu en düşük konumda bulunuyor. Türkiye’deki motivasyon düşüklüğünün en önemli sebeplerinden birinin yılın ilk aylarında yapılan performans değerlendirmelerinde çalışan beklentilerinin cevapsız kalması olduğuna dikkat çeken Randstad Türkiye Genel Müdürü Altuğ Yaka, performans değerlendirmelerinden hemen önceki aylarda da beklentiyle beraber motivasyon artışı yaşandığına dikkat çekti.

PATRONUM PROFİLİMİ İNCELERMİ?
MobilŞirket skoru en yüksek 10 il:
1- İstanbul
2- Ankara
3- Sakarya
4- İzmir
5- Kocaeli
6- Bursa
7- Antalya
8- Adana
9- Gaziantep
10- Mersin

Çalışanların sosyal medyanın iş bulma konusunda yardımcı olduğuna inanma oranları ise Çin (yüzde 83), Hindistan (yüzde 82), Türkiye (yüzde 74) ve Şili (yüzde 73) olmak üzere yine genç işgücü nüfusunun fazla olduğu ülkelerde yüksek. Araştırmaya göre Türkiye’deki çalışanların yüzde 66’sı işverenlerin kendi profillerini inceleyip, kendileri hakkında fikir sahibi olabileceklerinin farkında

habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri