Bülent Arınç: Nedim Şener nereye kaçacak

Bülent Arınç'tan tutuklu gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık hakkında çarpıcı açıklamalar..

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık için ''Tutuklarken bu insanların toplumdaki saygınlığını gözönünde bulundurmak lazım. Nedim nereye kaçacak'' diye değerlendirdi.

Arınç, CNN Türk'te gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İşte Arınç'ın o açıklamaları:

NEDİM NEREYE GİDECEK?

"Ben rahatsız olduğum şeyleri çok açık ifade ediyorum. Bir şüpheliyi tutuklarken hakimler kaçma ya da kaybolma endişesi var mı ona bakıp karar verir. Asker de olsa gazeteci de olsa eğer delillere sahipseniz toplumda saygınlığı olan insanların kaçmayacağını bilirsiniz. Nedim neye gidecek?

TUTUKLULUK CEZAYA DÖNÜŞMEMELİ

Tutuklamaya yol açan sebeplerin çok ciddi olarak değerlendirilmesi lazım. Herhalde var ki tutuklamalar devam ediyor. Ancak tutukluluk bir cezaya dönüşmemeli. 1,5-2 yıl yatmış bir insanın tahliye edilmesi bekleniyor. Toplumun rahatlamaya ihtiyacı var. Toplu tutuklama ya da toplu gözaltılar toplumda aksi tesir yapıyor. Bu davalar sonuçlanmalı.

SEVMEDİĞİM İNSANLAR OLABİLİR AMA..

Dava devam ederken bakıyorsunuz 3 sene sonra yeni belgeler çıkıyor. Süratle davalar sonuçlanmalı. Tutukluluk halleri gözden geçirilmeli. Sevmediğim insanlar olabilir ama adalet başka bir şey. Sevmiyorum diye içerde çürüsün diyecek halimiz yok. Bu dava kamuoyu vicdanında yaralara yol açarsa hakimlerin ve savcıların bu dava üzerinde daha süratle hareket etmesinde ve tutukluluk sürelerini yeniden gözden geçirmesinde yarar var."

http://www.ensonhaber.com/bulent-arinc-nedim-sener-nereye-kacacak-2011-05-03.html

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri