Bu teklifi reddedemem

Bu teklifi reddedememTatil için bulunduğu Mallorca'da F.Bahçe ile anlaşan Alman çalıştırıcı, "Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinden sportif ve maddi açıdan çok iyi bir teklif aldım.

Avukatlarım hafta sonunda uzun vadeli bir sözleşme hazırladı, ben de bunu dün imzaladım" dedi.

FENERBAHÇE'de ikinci kez göreve getirilecek olan Christoph Daum'un Köln ile bağlarını koparmasının perde arkasında ilginç bir telefon görüşmesi yaşandı. Luis Aragones ile yolları ayırma kararı alan sarı lacivertli yönetimin yaklaşık 1 hafta önce teklif götürdüğü ünlü çalıştırıcı, kararını tatil için gittiği Mallorca'da verdi. Önceki akşam telefona sarılan Daum, başkanı Wolfgang Overath'a "Fenerbahçe'den çok cazip bir teklif aldım. İstediğim şartlar var. Bu teklifi reddedemem" dedi.
Sizce Köln Başkanı Overath'ın, 'F.Bahçe ile anlaştı' dediği Daum sarı-lacivertli kulübe gelmeli mi?
Evet

Hayır





Alman kulübünden halen brüt olarak 2.4 milyon Euro alan tecrübeli teknik adam, eski kulübünden gelen net 3.5 milyon Euro'luk yıllık ücrete 'hayır' diyemedi. Dün avukatları aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Daum, "Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinden cumartesi günü sportif ve maddi açıdan çok iyi bir teklif aldım. Avukatlarım hafta sonunda uzun vadeli bir sözleşme hazırladı, ben de bunu dün imzaladım" ifadelerini kullandı.

Almanlar şokta

Açıklamasında Fenerbahçe'nin adını vermese de yeni kulübü ile gelecek yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı elde edeceğini kaydeden Daum'un Köln'den ayrılması Almanları şaşırttı. Gazeteler haberi, manşetlere çıkarırken, şok ayrılık karşısında şaşkına dönen Köln'ün menajeri Michael Meier, hocalarını kaybetmekten büyük üzüntü duyduklarını söyledi ve "Daum'un kararı bizim için sürpriz oldu" dedi. Başkan Overath da Daum'un kulübünde çok iyi çalışmalar yaptığını belirtip, kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Öte yandan Başkan Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım ile görüşerek anlaşan Christoph Daum, daha önce olduğu gibi yardımcısı Roland Koch'u da beraberinde getirecek. Aragones'in avukatları ile pazarlığını sürdüren F.Bahçe yönetimi, sözleşmeyi karşılıklı olarak feshettikten sonra yeni teknik direktörünün ismini kamuoyuna açıklayacak. İmzalar atıldıktan sonra yeni sezonun programını belirleyecek Daum, transfer listesini yönetime verecek.
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri