Bu otomobil kazaya hazırlıksız yakalanmıyor

Alman otomobil devi Mercedes, yeni konsept modelinde bugüne kadar denenmemiş pek çok yeni teknolojiyi test ederek, güvenliği farklı bir boyuta taşıyacak.

S400 Hibrid modeli üzerine inşa edilen, yeni konsept modelini tanıtan Mercedes'in araç güvenlik sistemleri sizin için düşünüyor. ESF 2009 (Experimental Safety Vehicle – Deneysel Güvenlik Aracı) ismi verilen otomobilin önünde bulunan sensörler otomobilin kaza yapacağını algıladığı zaman fren dozunu ayarlıyor, emniyet kemerleri hazırlanıyor ve pencereleri kapatıyor.

Mercedes'in denediği yeni güvenlik donanımları arasında dünyada ilk dış hava yastığı, 10 ile 20 bar arasında değişen yan darbe barları, yeni teknoloji emniyet kemerleri, ön yolcular arasındaki hava yastıkları sayılabilir.


Arkada oturan yolcuları da unutmayan Mercedes, onların güvenliği için de çözüm getirmiş. Otomobil muhtemel bir kaza algıladığı zaman arkada oturan yolcuların göğüs kafeslerini korumak için emniyet kemerlerini hava yastığı gibi havayla dolduruyor ve yine yolcuların kafalarını çarpmalarını engellemek için yan kafalıkları aktif hale geliyor.


Dünyada uygulanan ilk dış hava yastıkları Mercedes'in uyguladığı yeni sistemin en etkileyici özeliklerinden biri. Ön aksta konumlaştırılmış olan fren hava yastıkları, olası bir kaza durumunda devreye girerek aracın altında açılıyor. Otomobilin altında yaklaşık 2g'lik bir ekstra sürtünme imkanı sağlayan fren hava yastıkları otomobilin daha kısa sürede durmasına yardımcı oluyor.


Mercedes, ESF 2009 ile ilgili daha detaylı bilgiler önümüzde hafta açıklayacak.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri