Bu Ödüller Yönetici Atamayı İptal Ettirir!

İstanbul Esenler İlçe Mem son gün ödül yağmuru yaptı.


Bilindiği üzere okul müdürlükleri atamalarına yönelik yönetmelik uzun süredir Milli Eğitim camiasını meşgul ediyordu. Çıkarılan yönetmelikler defalarca yargıdan döndü. Son çıkan Yönetici Atama Yönetmeliği için herkesin “ İşte beklenen yönetmelik” deyip kabullendiği bir süreçte, İstanbul'un Esenler İlçesinde olanlar kafaları karıştırdı. 21 Ocak günü bu ilçede kelimenin tam anlamıyla bir ödül yağmuru yaşandı. Bu yağmurun 21 Ocak günü, ( Yönetici Atama Müracaatlarının başladığı tarih) olması manidardır.
Esenler İlçesinde ödül furyası olacağı duyumunu alır almaz, yetkililer ziyaret edildi. Atama döneminde, gerekçesi ne olursa olsun böyle bir ödüllendirmenin eğitim camiasında sıkıntılar oluşturacağına dikkat çekildi. Buna rağmen Yönetici Atama Başvurularının başladığı ilk gün olan 21 Ocak 2010 günü, dört alanda gerçekçi, adil ve hakkaniyet ölçüleriyle bağdaşmayan 150'den fazla ödül (takdir-teşekkür) dağıtıldı.
Ayrıntılarına baktığımız zaman YSÖP(Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı), Kardeş Okul-Kardeş Kurum Projesi, OÇEM (Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi) sınıfı ve Engelli Nüfusun Tespiti projesi olmak üzere dört başlıkta ödüllendirmenin yapıldığı görülmektedir.
İlk bakışta bu olay normal görünse de, içeriğine baktığımızda YSÖP ödüllendirmelerinde; aynı kapsamda aynı çalışmayı yapan kimi yöneticilere (müdür adaylarına) takdir verilirken, kimilerine teşekkür verilmiştir. Kimi yöneticilere ise hiç ödül verilmemiştir. Bu projede hiçbir görevi olmamasına rağmen potansiyel yönetici adaylarına ise ödül verildiği görülmüştür.
Özel Eğitim Sınıfı ve OÇEM çerçevesinde her hangi bir kriter olmaksızın aynı çalışmaları yapan farklı kurum yöneticilerinin bir kısmına takdir, bir kısmına teşekkür verilmiş, bir kısmına da hiçbir ödül verilmemiştir.
“Kardeş Kurum –Kardeş Okul Projesi” kapsamında, okullar kurumlarla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce eşleştirilmiştir. Tüm okullar Proje kapsamında aynı çalışmaları yapmışlardır. Ancak bu süreçte eşleştirilen bazı kurumlar ilgili okul müdürlükleriyle ortak hareket etmeyip çalışmalara katılmamıştır. Kardeş kurumun duyarsızlığı veya yetkisizliği kardeş okul müdürünün ödül almasını engellemiştir.
Şimdi soruyoruz?
-Yönetici Atama Başvurularının başladığı ilk günde yüzlerce ödül dağıtmak ne kadar doğrudur?
-Ödüllendirmeler yapılırken yönetici adaylarının sınav ve Ek-2 puanları göz önüne alınarak ihtiyacı olan türden belgelerin verildiği doğru mudur?
-YSÖP çalışmalarına katılmayıp da ödül alan kişinin bir Sendikanın İlçe Temsilcisi olması ne anlama gelmektedir?
-Projeler kapsamında, her okuldan bir müdür yardımcısı ödüllendirilirken bu sayı bazı okullarda niçin fazladır?
-Zamanlaması bakımından kritik dönemde olmasına rağmen, ödül dağıtımında gerekli titizliği göstermesi gereken yetkililer, ne kadar etik davranmışlardır? Yanlış yönlendirilmiş olsalar bile bu sorumluluk onlara ait değil midir?
-Yine Esenler İlçesinde Yönetici Atama Başvuru Evrakları İnceleme Komisyonunda görevlendirilen Müdürlerin tamamının, aynı sendikanın üyesi olması, hatta geçmişte bu sendikanın yönetim kademesinde bulunmuş olmaları tesadüf müdür?
Bütün bu uygulamalar sonucunda, Esenler İlçesindeki son ödüllendirmelerin tamamı iptal edilmelidir. Aksi takdirde Esenlerlerdeki Yönetici Atamalarına Şaibe karışacaktır. Bu durumun yargıya taşınması halinde atamaların iptali söz konusu olabilecektir.

Emrullah AYDIN
Eğitim-Bir-Sen
İstanbul 1 Nolu Şube
Başkanı

memurlar.biz

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri