Bu Lisede Ders Zili Çalmıyor

Bursa'da bu yıl eğitime başlayan Hamitler TOKİ Ticaret Meslek Lisesi'nde ders zili çalmıyor.

Okul yönetimi öğrencilerin kendilerine güvenini artırmak amacıyla sınıflara koyduğu saat ve ders programı sayesinde derslere giriş çıkışları takip ediyor.

İlde, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında hizmete açılan Hamitler TOKİ Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Metin Dede, kurulan İnovasyon ekibinin, öğrencilerle iyi ilişkiler kurduğunu söyledi. Aynı zamanda İnovasyon ekibinin de lideri olan Metin Dede, çalışmayla ilgili şunları söyledi:

"Yenilikçi bir yaklaşım tarzı izlenen okulumuzda, idareci, öğretmen ve öğrencilerimizden oluşan, meydana gelebilecek problemleri en uygun biçimde çözmek ve eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlamak amacıyla bir inovasyon ekibi kuruldu. Bu ekibimizin çalışmaları sonucunda okuldaki 9. Sınıf öğrencilerinin, kendilerine güvenlerinin olmadığını gördük. İdareci ve öğretmenlerin öğrencilere güvendiklerini, ancak bunun öğrenciler tarafından algılanamadığını tespit ettik. İnovasyon ekibimizin yaptığı çalışmalar neticesinde bazı projeler geliştirildi. Bunlardan ilki, okuldaki ders zillerinin kaldırılarak öğrencilerin zil olmadan derse giriş çıkış yapmaları sağlandı."

Ders zilinin kaldırılması konusunda okul öğretmenlerinin de desteğinin alındığını ifade eden Dede, "Uygulamada ilk olarak her sınıfa birer saat ve saatlerin altına ders giriş çıkış çizelgeleri asıldı. Öğrencilere artık zilinin çalmayacağı, derse giriş çıkışların zil olmadan zamanında yapılması gerektiği anlatıldı. Öğrencilerimiz şu an derslerine zil çalmadan girmeye başladı." dedi.

Uygulamaya başlamadan önce bazı aksaklıkların yaşanabileceğini düşündüklerini ifade eden Metin Dede, "Bu uygulamaya geçiş süresinin on beş gün olabileceğini ve bazı sıkıntıların meydana gelebileceğini öngörmüştük. Ancak projemizi uyguladığımız ilk günden itibaren hiçbir sorunla karşılaşmadık. Sistem hemen benimsendi. Öğrenci ve öğretmenlerimiz durumdan son derece memnunlar." şeklinde konuştu.

Çevre sakinleriyle iyi bir iletişim içerisinde olduklarını belirten Okul Müdürü Halis Korkmaz ise şöyle konuştu: "Çevre sakinlerinin okulumuza gelerek 'siz ne zaman derse girip ne zaman teneffüse çıkıyorsunuz hiç bilmiyoruz. Hiç zil sesi duymuyoruz, bu da bizi mutlu ediyor' diyorlar. Projenin uygulanmasında en büyük kazanımımız, gençlere güvendiğimizde sorumluluklarını yerine getirmeleridir."
haber 365

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri