Bu kutular evinizi toparlıyor

Ne de zordur evi sürekli düzenli tutmak! Çocukların oyuncakları, okunmuş gazeteler, akşamdan kalma döküntüler, günümüzü zehir eder.

Ufak tefek eşyalar dağ gibi görünür gözümüze, nereye koysanız sığdıramazsınız. Çekmeceler, kanepe altı, kapı arkaları, bu döküntüleri yok etmek için bir çözüm gibidir. Lakin sürekli bir yerlere tıkıştırdığınız mutfak poşetleri, gazete ve dergiler yine ortada, yine ortada... Üstüne bir de atmaya kıyamadığınız bu eşyaların lazım olduğunda bulunamaması yok mu! 'Evim düzenli olsun, aradığımı bulayım' derken harcadığınız enerji, size yorgunluk olarak geri dönüyor.

Çalışan kadının eve gelince bir 'oh' çekmesi sadece hayaldir. Çünkü iş dönüşü toplamanız gereken bir ev sizi beklemektedir. Gün boyu koşuşturmanın ardından, çocukların oyuncaklarını toplayayım, mutfağı düzenleyeyim derken dinlenmeye vaktiniz kalmaz.

Hâlbuki istediğimiz çok fazla bir şey değil.. Sağlıklı, ferah bir evde gün boyu yorulan vücudumuzu dinlendirmek, zihnimizi rahatlatmak... Gel gör ki; tertipli bir evin mutluluğunu yaşamak isteyen hanımlar, döküntülerden kurtulamadıkları gibi dinlenmeyi unutup sağlıklarından oluyor. Üstelik evde istenen düzen sağlanamıyor. Bunun insan vücudunu yıprattığını söyleyen Sema Hastanesi'nin psikiyatri uzmanı Öznur Oran, kendimizi yormadan düzenli bir evde yaşamanın pratik yollarını bulmamız gerektiğini söylüyor. Çünkü güvenli ve mutlu hayatın yolu ferah ve düzenli bir evden geçiyor. Oran'a göre sosyal hayatta başarılı olmanın sırrı kullanışlı eşyaların olduğu, uyumlu bir evde gizli. Hatta dağınık bir evin çocukların zekâ gelişimini yavaşlattığını belirtiyor.

'İyi de bu nasıl olacak?' diye merak ediyorsanız, telaşa gerek yok. Hayatınızı kolaylaştırmak isteyen mobilya tasarımcıları, sizi bu dertten kurtarmanın yolunu buldu, hem estetik hem de işlevsel ev aksesuarları üretti. Eşyaları kolayca bulmanızı sağlayan aksesuarlar; hem evinizi rahatlatıyor hem de size sıra dışı kolaylıklar sağlıyor. Bunun yanında vitrin, sehpa vb. üniteler de artık evdeki ufak eşyaların depolanabileceği işlevsellikte tasarlanıyor.

Kapıdan içeri girdiğinizde içinde kaybolmayacağınız bir evin, seçilen mobilya ve aksesuarlarla alakalı olduğuna değinen endüstriyel tasarımcı Can Köseoğlu, "İyi tasarlanmış bir ürün, her kullanıcının öncelikli isteğidir. Ürünün kullanıcıya verdiği his; rengiyle, formuyla, estetik yapısıyla doyurucu olabilir. Fakat bence bir tasarımın işlevselliği, kullanıcının problemine çözüm olması ve ergonomisi birinci derecede önemlidir." diyor. Köseoğlu, tasarımcıların bu yüzden temizliği kolay, taşınabilen, depolanabilen ev aksesuarları, mobilyalar ürettiğini söylüyor.

Eğer siz de ev toplamaktan sıkıldıysanız, ufak aksesuarlar ile hayatınızı kolaylaştırın.Mesela, dolabınıza yerleştireceğiniz düzenleyici seti ile terlik ve bluzlarınızı muhafaza edebilirsiniz. Makyaj malzemeleriniz için yapılan raflardan alıp, parfüm vb. ürünleri ortalıkta durmaktan kurtarabilirsiniz. Çekmeceler için üretilen CD'lik ile bütün film ve albümleri rahat bulunacak şekilde dizebilirsiniz. Mücevher kutularına bilezik ve küpeleri ayrı yerleştirebilir, gazete ve dergileri ise onlar için hazırlanan aksesuarla ortalıkta gezmekten kurtarabilirsiniz.

Dergi kutusu, masa düzenleyici set, şapka ve giysi rafı, tencere kapağı saklama rafı, sebze saklama kutusu gibi en ince ayrıntılar dahi düşünülerek yapılan bu ergonomik aksesuarları bulmanız da çok zor değil. Son yıllarda birçok şehirde açılan yapı marketlerden rahatlıkla temin edebilirsiniz.

***


Ne, ne kadar?
Dergi kutusu 14,95 TL

Kapaklı saklama kutular 12,95 TL

Açık kutular 9,95 TL

Mektup rafı 19,95 TL

Kumandalık 5,95 TL

Kalem rafı 24,95 TL

Masa düzenleyici set 24,95

Kapalı ayakkabı rafı 248 TL

Şapka ve giysi rafı 99 TL

Sebze saklama kutusu 27,95 TL

Plastik torba kutusu 3,50 TL

Tencere kapağı saklama rafı 19,95 TL

CD'lik 24,95 TL ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri