Bu kış soğuk geçecek

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, kış mevsiminde, Güneydoğu'nun dışındaki bölgelerde sıcaklıkların normalin 0.5 ila 1 derece altında olacağını söyledi. Kar yağışı müjdesi veren Eroğlu, ne zaman beklendiğini açıkladı.

Bakan Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Aralık-Ocak ve Şubat aylarını kapsayan kış mevsiminde, Akdeniz ve Ege bölgelerinde normallerden 50 mm daha az, diğer bölgelerde ise normaller civarında yağış beklediklerini belirterek, ''Kış mevsiminde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar mevsim normallerinde bekleniyor, ancak diğer bölgelerde sıcaklıklar normalin 0.5 ila 1 derece altında olacak'' dedi.Eroğlu, önümüzdeki pazartesi gününden itibaren Doğu Anadolu ve İç Anadolu'da kar yağışlarının başlamasını beklediklerini de söyledi.

KAR GELİYOR

Eroğlu, Türkiye'deki hava sıcaklıklarına ilişkin de Türkiye'nin büyük kısmında havanın parçalı bulutlu ve güneşli olacağını ancak İstanbul'da lodosun hakim olduğunu belirterek, ''Yarından itibaren İstanbul civarında yağışlar başlıyor. Cuma günü yağış gözükmüyor. Cumartesi günü Ege, Marmara ve Trakya bölgelerinde yağışlar var. Daha sonra sizlere kar yağışı müjdelemek istiyorum. Önümüzdeki haftadan itibaren kar yağışı geliyor. Erzurum'da da Üniversite Olimpiyatları var, dolayısıyla kara ihtiyacımız var. Pazartesiden itibaren Doğu Anadolu ve İç Anadolu'da kar yağışlarının başlayacağını tahmin ediyoruz'' dedi
milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri