Bu görüntüye AK Parti'den açıklama!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ak Parti'li Milletvekili oğlunun polisleri sıraya dizerek teşhis yapmasına ne dedi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas Polis Merkezinde Ak Parti'li Milletvekili oğlunun polisleri sıraya dizerek teşhis yapmasına tepki gösterdi. Çelik yazılı açıklamasında Hatay Valiliğince soruşturma başlatılmasını istedi.

Dörtyol'a bağlı Payas Beldesinde karakolda polislerle tartışan bir vatandaş konuyu arkadaşı olan Ak Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'na iletti. Konuyu öğrenen İstemi Kağan Türkoğlu yanında milletvekili babasının danışmanı Fehmi Riganla birlikte Payas Polis Karakoluna geldi. Vekil oğlunun isteği üzerine karakolda bulunan tüm polisler tek tek sıraya dizilerek tartışma yaşanan polis memuru teşhis edilmeye çalışılmış.

Olaya dair görüntülerin basına yansıması üzerine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten yazılı bir açıklama geldi. Yaşanan olayı tasvip etmediklerini vurgulayan Çelik, ''29 Haziran 2012 tarihinde, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun adının karıştığı bir olayla ilgili olarak savcılığın, davalı olan bazı polis memurlarının, müşteki İstemi Kağan Türkoğlu ve Ömer Uzun tarafından teşhis edilmesini talep etmiştir. Kimin haklı kimin haksız olduğuna bağımsız yargı karar verecektir.'' ifadelerini kullandı.
Konunun takipçisi olduklarını ifade eden Hüseyin Çelik, "Ancak teşhis amaçlı olsa da bazı emniyet mensuplarının basına yansıyan görüntülerde olduğu gibi bir muameleye maruz kalmasını parti olarak asla tasvip etmediğimizi, Hatay Valiliği'nin konu ile ilgili soruşturma açmasını yerinde bulduğumuzu kamuoyuna saygıyla arz ederiz." diye belirtti.

Hatay Valiliği: Polis teşhisi savcılığın kararı

Hatay Valiliği, AK Partili milletvekilinin oğlunun polisleri sıraya dizdirerek teşhis yapmasının, savcılığın talimatıyla gerçekleştirildiği, görüntülerin de yürütülen adli işlemin bir parçası olduğunu duyurdu.

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas Beldesi'nde AK Parti'li milletvekilinin oğlunun polisleri sıraya dizerek teşhis yaptığı olayla ilgili valilik bir açıklama yaptı. Payas Beldesi'nde polislere yapılan teşhis muamelesine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, valilikçe soruşturma başlatılmasını istemişti. Valilikten sabah saatlerinde yapılan açıklamada yaşanan olayın savcılık kararıyla yapıldığına dikkat çekildi. Adli işlemlerin devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, "Basına yansıyan 'Emniyette Skandal', 'Polisleri Suçlu Gibi Dizdiler' başlıklı haberde: Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğluyla tartıştığı iddiasıyla komiser Yardımcısı Murat Emer'in görevinden alındığı, polislerin ellerine numara verilerek teşhis için duvara dizildiği iddiaları yer almıştır. 29.06.2012 günü saat 17.40 sıralarında Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Alper Atilla ile Emniyet Lokalinde işçi olarak çalışan Ömer Uzun arasında tartışma çıkmıştır. Daha sonra İstemi Kağan Türkoğlu'nun da katıldığı tartışma sonrasında Ömer Uzun'un işine aynı gün son verilmiştir. Söz konusu kişiler arasında geçen olaylar nedeniyle durum adli ve idari soruşturmalara konu olmuştur.'' denildi.

Olayın ardından soruşturmacının gerekçeli teklifi üzerine Komiser Yardımcısı Murat Emer ile Polis Memuru Alper Atilla'nın görev yerinin Hatay'ın farklı ilçelerine alındığına vurgu yapılan açıklamada, ''Dörtyol Cumhuriyet Savcılığı'nın 29.06.2012 tarih ve 2012/3382 hazırlık sayılı talimat yazısı ile, darp edildiklerini iddia eden müşteki İstemi Kağan Türkoğlu ve Ömer Uzun'a darp olayına karışan polis memurlarının tespiti amacıyla 'canlı teşhis' yaptırılması talimatlandırılmıştır. Basında yer alan görüntüler; İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz ve müştekilerin avukatları huzurunda olaya karıştığı iddia edilen şüphelilerin tespiti amacıyla savcılığın talimatı ile yapılan 'teşhis işleminin' görüntüleridir ve yürütülen 'adli işlemin bir parçasıdır. Konuyla ilgili olarak valiliğimizce idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri