Bu fırsatı değerlendirmeyenler milletin nazarında mahkûm olurlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ardından Başbakan Tayyip Erdoğan da Kürt sorununun çözümü için muhalefete ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulundu.

Tüm kesimleri Türkiye'nin kronik meselesini tartışmaya davet eden Erdoğan, "Aklıselimle bu meselelerin üzerine gidelim. Uzlaşı zemininde konuşarak, diyalogla birbirimizi anlamaya çalışarak yapalım. Bu tarihî fırsatları değerlendirmeyenler, milletin nazarında, tarihin nazarında mahkûm olurlar. Bizim hiçbir çekincemiz, önyargımız yok. Türkiye'nin önünde hangi engel varsa onları çözüme bağlayalım ve yürüyüşümüze devam edelim." dedi.

AK Parti Bursa İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, muhalefetin Türkiye'nin sorunlarına yaklaşımını eleştirdi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün Kürt sorununun çözümü konusundaki açıklamaları için bazı liderlerin ihanet kelimesini telaffuz ettiğini belirtirken, "Bu mudur muhalefet? Türkiye'nin kriz meselelerinden beslenen bir muhalefet anlayışı olur mu? Proje üretmeyeceksin, ortaya konulan her tartışmayı daha başlamadan önyargı ile kestirip atacaksın. Buradan Türkiye'ye bir fayda sağlanır mı?" diye sordu. Anayasa değişikliği konusunda da benzer bir tavır sergilendiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Yeni anayasa diyoruz, ilk sözleri 'karşıyız'. Bakın, AK Parti'nin bir anayasası olsun diye bir iddiamız yok. Gelin beraber çalışalım, ortaya bir eser koyalım diyoruz. Hadi beraber çalışalım diyoruz, siz yapın bakarız diyenler var, biz yokuz diyenler var. Uzlaşmadan söz ediyorlar, hadi uzlaşma diyoruz, ortada kimse yok."

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan'a yaptığı ziyarete de değinerek, iki kardeş ülkeyi birbirine düşürmek için birtakım çevrelerin büyük gayret sarf ettiğinin altını çizdi. Erdoğan, bu konuda şu görüşü dile getirdi: "Bizi birbirimize düşürmek isteyenler, yalan haber üzerinden kardeşliğimizi gölgelemeye çalışanlar boşuna uğraşmasınlar. İçeriden de dışarıdan da buna gayret edenler var. Bunların samimiyeti ziyaretimizle bozuldu. İyot gibi açığa çıktılar, açıkta kaldılar. Adam hayatında Azerbaycan'ın yolunu bilmiyor, bizi Azerbaycan'la karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Olacak iş değil. Kıbrıs konusunda çözümsüzlük derdindeler. Adımlar attık, mesafeler aldık. Kıbrıs'ı verdi dediler. Sadece orada değil, 18 yıldır Azerbaycan, Ermenistan için Amerika, Rusya ve Fransa üçlüsü oluşturuldu. Bir netice yok. Biz Kafkasya işbirliği platformu teklif ettikten sonra Azerbaycan'la Ermenistan'ı bir araya getirelim dedik. Çünkü bunlar bir araya gelmeden çözülmez. Bırakalım baş aktörler bir araya gelsin. Ve bir araya geldiler. İstiyoruz ki bir an önce netice alınsın. Bu arada bizler de bir şeyler yapıyoruz. Ama bunu saptırdılar. 'Türkiye el altından Ermenilerle iş bağlıyor' dediler. Yazıklar olsun. Koskoca genel başkanlar bunu söylüyor. Baykal'ı da, Bahçeli'si de. Ayıptır; dürüst davranın, iftira, bühtanla bu iş olmaz. Sadece gazetelerde yazılanlarla bu iş olmaz. Medyada söylenenlerle bu iş olmaz. Çünkü medyanın da birçok yerlerde pazarlıkları var. Azerbaycan'da olduğu gibi. Oradan ortalık karıştırılmaya başlandı. Sonra burada alıntılar yapıldı. Bu oyunu milletçe beraber bozacağız."

Zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri