Bu Bir Meslek Öğretmeni Kıyımıdır

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yerdeğiştirme Yönetmeliği çerçevesinde Türk Eğitim Sen İstanbul 9 no.lu şube basın açıklaması

Sayın Milli Eğitim Bakanlığı ve  İstanbul  Milli Eğitim Müdürlüğü  yetkilileri yönetici atamada oluşan kaosu göremiyor  mu  yoksa  görmezden mi  geliyorlar?


Amacımız diğer branşlardaki  yönetici adaylarını tedirgin etmek  değildir.  Ancak konuyu bilen herkes için açıktır ki meslek öğretmenlerinin meslek liselerine müdür olabilmesi gün geçtikçe bilinçli olarak zorlaştırılmakta hatta imkansız hale getirilmektedir.

“Bu Bir Meslek Öğretmeni Kıyımıdır”

 Bundan önceki yönetmelikte alan öğretmeni olarak atanabilmek ifadesi ile yeni açılan meslek liselerine meslek dersleri öğretmenlerinin müdür olarak  atanması  engellenmiştir.  Bu mülakat yöntemi  ile ise sadece meslek liselerini tercih edebilen meslek dersleri öğretmenleri  mülakata dahi çağırılmamıştır. Yayınlanan Meslek Lisesi türü mülakat listesinde 106 adayın sadece 3-5 tanesi meslek dersleri öğretmenidir. Bu bir meslek öğretmeni kıyımıdır.  “Meslek lisesi memleket meselesi”  deyip kimsenin gözünü boyamaya kalkmayın. Meslek dersleri öğretmeni  yönetici adaylarına da diğer  okul türlerine atanma hakkı veriniz.
Tüm yaşananlar şunu ortaya koymaktadır ki, artık Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda bir açıklama yapmalı  ve bu yönetmeliği daha fazla vicdanlar yaralanmadan uygulamadan kaldırmalıdır. Bunun yerine mülakatsız, torpilli Ek 1’siz, yazılı sınava dayalı yönetici  atama yönetmeliği yayınlamalı  ayrıca meslek öğretmenlerinin mağduriyeti giderilmelidir.


Mehmet YALÇINDAĞ
Türk Eğitim-Sen İstanbul
 9 No’lu Şube Sekreteri

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri