'Bu aslan 2 metrekarede yatacak'

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde meydana gelen çatışmada şehit olan 32 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Bünyamin Özcan'ın acı haberi Adana'nın Kozan İlçesi'ne bağlı Eskimantaş Köyü'ndeki baba evini yasa boğdu

Şehidin ablası Yeter Özcan, kardeşinin operasyona gitmeden önce annesini arayarak hakkını helal etmesini istediğini söyledi.

Evli ve 1 çocuk babası Bünyamin Özcan'ın şehit olduğu haberi üzerine köyünün girişine 6 metrekarelik Türk Bayrağı asıldı, ailesinin evi de yakınlarının akınına uğradı. Kardeşlerinin şehit olduğu haberiyle yıkılan ve güçlükle ayakta duran ablaları, demokratik açılıma tepki gösterdi. Ağıtlar yakan şehit ablası Yeter Özcan, “Hani açılım vardı? Böyle açılım mı olur? Şimdi benim kardeşimi kim geri verecek? Çocuğu öksüz kaldı” dedi.

Yeter Özcan, kardeşinin dün akşam operasyona gitmeden yarım saat önce annesi 61 yaşındaki Zahide Öztürk'ü telefonla arayarak, helallik istediğini belirtip, “Kardeşim telefonda, 'Anne, bir kaç gündür karışık rüyalar görüyorum. İçim rahat değil, şimdi operasyona gidiyorum. Bana hakkınızı helal edin' demiş. Annem de 'O nasıl söz oğlum' diyerek hakkını helal etmiş. Şehit olacağı kardeşimin içine doğmuş. Annemle helalleşip şehit düştü” diye konuştu.

'Kahrolsun PKK' sloganları da atılırken çiftçi baba 66 yaşındaki Musa ile anne Zahide Öztürk ise güçlükle ayakta durdu.


ŞEHİDİN EŞİ: OĞLUMU JANDARMA YAPACAĞIM
Jandarma Uzman Çavuş Bünyamin Özcan'ın cenazesi, uçakla Adana Havalimanı'na getirildi. Buradan ailesi tarafından alınan cenaze toprağa verilmek üzere memleketi Kozan'a götürüldü. Şehit için Hoşkadem Camii'nde yapılan törene Vali İlhan Atış, 6'ıncı Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, şehit yakınları ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Törende güçlükle ayakta duran şehit eşi Nazan Özcan, “Cuma günü saat 15.00'de görüştüm bir şey demedi. 'Yemek yiyorum' dedi. Ben de 'Tamam canım afiyet olsun, öptüm' diyerek telefonu kapattım. Bizi yalnız bıraktı. Allah görüyor, Allah yapanları da yalnız bıraksın” dedi.

Ardından da yanındaki 5 yaşındaki oğlu Musa'nın kolunu tutup havaya kaldıran genç kadın, “Ben bunu jandarma yapmayacaktım. Ama şimdi yapacağım” diye bağırdı. Elinde oyuncak askerle oynayan küçük çocuk da, “Ben olmayacağım” diyerek ağladı. Metanetli görünen baba Musa Özcan ise, “Ben ne diyeyim. Vatan sağ olsun” demekle yetindi.

Camide kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi götürüldüğü Eskimantaş Köyü mezarlığında toprağa verildi.


'BU ASLAN 2 METREKAREDE YATACAK'
Adana'nın Kozan İlçesi'nde toprağa verilen şehit Uzman Çavuş Bünyamin Özcan'ın cenaze töreninde, gözyaşı sel oldu. Altı aylık hamile olan şehit eşi Nazan Özcan, 5 yaşındaki oğlu Musa'yı yanından ayırmadı.

Cenaze töreninde hükümetin yürüttüğü 'Demokratik açılım' ve Abdullah Öcalan'ın cezaevinde kaldığı yerin darlığı tartışmalarına tepki pankartları açıldı. Törene katılanlar, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Açılım şehidi', 'Kelle değil, şehit', 'Vatan için şehit oldu' yazılı pankart ve dövizler taşınırken, 'Bu Ahmet Türk'ün eseri', '12 metrekareyi beğenmiyorlar. Bu aslan şimdi 2 metrekarede yatacak', 'Başbakan istifa' diye slogan atıp, bağırdı.
milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri