Bozüyük'te tren kazası

Haydarpaşa - Eskişehir seferini yapan Cumhuriyet Ekspresi bu akşam iş makinesine çarptı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kazada 5 kişinin öldüğünü, 16 kişinin de yaralandığını söyledi.

Görgü tanıklarına göre kaza bölgede çalışan bir iş makinesinin kontrolsüz olarak tren yoluna çıkması sonucu meydana geldi. Bozüyük çevresinde duble yol çalışması nedeniyle çok sayıda iş makinesi bulunuyor.



Olayın duyulmasının hemen ardından bölgeye kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Demir kesme makaslarıyla trene müdehale edilip vagonlarda sıkışan yolcular çıkarıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kazada 5 kişinin öldüğünü 16 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

YARALI YOLCULARI İTFAİYE ÇIKARDI

Bilecik Valisi Musa Çolak yaptığı açıklamada, kurtarma çalışmalarının tamamlandığını belirterek, birinci vagondan 2 cesedin daha çıkarıldığını söyledi.

Vali Çolak, “Kurtarma çalışmaları tamamlandı ancak her ihtimale karşı vagon düzeltilecek ve tekrar bakılacak. Şu anda 5 ölü, 16 yaralı var. Yaralılardan durumu ağır olanlar var. İş makineleri bölgeye sevk halinde. Sivil savunma uzmanları, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri bölgedeki çalışmalarına aralıksız devam ediyor” dedi.

EN ÇOK HASAR İLK VAGONDA

Kazada en çok hasar ilk vagonda yaşandı. Trenin içinde sıkışan yolcuları kurtarmak için itfaiyenin dışında AKUT ve vatandaşlar da seferber oldu. Bozüyük İtfaiye Müdürvekili Gürhan Bilgili ilk belirlemelere göre kazada 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Ancak ölü sayısı daha sonra 5'e yükseldi.

Görgü tanıkları lokomotif ve ilk yolcu vagonunun bir bölümünün birbirine geçtiğini ve burada sıkışmış durumda yaralılar olduğunu bildirdi. Çok sayıda yaralının vagonlardan çıkarıldığını ifade eden görgü tanıkları, vagonun üst ve yan kısımlarının kesilerek yolcuların kurtarılabileceğini kaydetti.


Yaralılar Bozüyük ve Bilecik'teki hastanelere kaldırılırken, yara almadan kurtulan yolcular otobüslerle İstanbul'a sevk ediliyor.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman Ankara'dan kaza yerine hareket etti.

İSTANBUL - ANKARA SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Bilecik'in Bozüyük ilçesi yakınlarında meydana gelen kazanın ardından TCDD, İstanbul - Ankara tren seferlerini iptal etti. Tren bilet satışlarının da durdurulduğu bildirildi. TCDD yetkilileri, onarım çalışmalarının en az 24 saat süreceğini bildirdi.

OPERATÖR, KARŞIDAN KARŞIYA GEÇMEYE ÇALIŞMIŞ

Bozüyük-Mekece bölünmüş karayolu inşaatında çalışan Mehmet Sait Yılmaz'ın operatörlüğünü yaptığı paletli iş makinasının demiryolundan karşıdan karşıya geçmek istediği sırada Cumhuriyet Ekspresi'nin çarptığı açıklandı.

Bilecik Valisi Musa Çolak, “İş makinası operatörü demiryolunda rayların üzerinden karşıdan karşıya geçmeye çalışmış. Bu sırada Ankara-İstanbul seferini yapan Cumhuriyet Ekspresi iş makinasına çarpmış” dedi.

ÖLÜ VE YARALILARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

TCDD, Bilecik ili Karaköy-Ayvalı mevkiinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin kimliklerinin belirlendiğini bildirdi.

TCDD tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bilecik ili Karaköy-Ayvalı mevkiinde meydana gelen tren kazasında 5 yolcunun hayatını kaybettiği, 16 yolcunun ise yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, kaza sonucunda hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin kimliklerinin belirlendiği bildirildi.

Buna göre, hayatını kaybeden yolcuların isimleri şöyle:

“Murat Kürşat Yeşiltan (1995 İzmit doğumlu), Mehmet Öztürk (1956 Bilecik doğumlu), Turgay Yılmazbaş (1988 Bilecik doğumlu).” Hayatını kaybeden diğer iki kişinin ise kimliklerinin tespit çalışmalarının devam edildiği kaydedildi.

Kazada yaralanan yolcular ise şöyle:

“Fatih Deniz Tekin, İsmet Ulusoy, Nasim Tokça, Lorin Topçu, Ersin Akşahin, Mehmet Çolak, Erol Altıntaş, Egemen Günsav, Ayşe Gülşah Kayahan, Önder Dinçer, Ersoy Demir, M. Sait Yılmaz.”

TCDD'den yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Eskişehir-İstanbul seterini yapan 11023 no.lu Cumhuriyet Ekspresi bugün saat: 17.30 civarında Bilecik ili Karaköy-Ayvalı mevkiinde 231 yolcu ile seyir halindeyken, duble karayolu inşaatı yapan paletli bir iş makinesinin hemzemin geçidi olmayan km.255,00'da demiryolu hattma izinsiz ve kontrolsüz girmesi sonucu trenle çarpışmıştır. Edinilen son bilgilere göre; birinci vagonda bulunan yolculardan 5'i hayatını kaybederken, 16 yolcu ve bir tren personelimiz yaralanmıştır. Hayatını kaybeden yolcuların Murat Kürşat Yeşiltan (1995 İzmit doğumlu), Mehmet Öztürk (1956 Bilecik doğumlu), Turgay Yılmazbaş (1988 Bilecik doğumlu) olduğu tespit edilmiş, diğer ikisinin ise kimliklerini tespit çalışmaları devam etmektedir.

Yaralılar Bozüyük ve Bilecik Devlet Hastanelerine sevk edilmiştir. Yaralanan yolcuların isimleri şöyledir: Fatih Deniz Tekin, İsmet Ulusoy, Nasim Tokça, Lorin Topçu, Ersin Akşahin, Mehmet Çolak, Erol Altıntaş, Egemen Günsav, Ayşe Gül şah Kayahan, Önder Dinçer, Ersoy Demir, M. Sait Yılmaz'dır. Bunlardan üçü personelimizdir.

Diğer yolcularımızın otobüslerle İstanbul'a ulaşımı sağlanmıştır. Meydana gelen olay ile ilgili incelme devam etmektedir.”
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri