Bozdağ: Başbakan Aleviler için talimat verdi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kanal 7 Televizyonu Başkent Kulisi Programında Mehmet Acet'in gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bekir Bozdağ, Türkiye'nin birçok sorununda olduğu gibi Alevi sorununun çözümü konusunda da iktidar oldukları günden beri çaba gösterip, ciddi adımlar attıklarını söyledi.

Bozdağ, Alevi meselesinin kalıcı çözüme kavuşması için adım atmada kararlı olduklarını belirterek, "Çalıştaylarda pek çok konu müzakere edildi ve ortaya ciddi bir rapor çıktı. Hem o rapordan istifade ederek hem de bundan sonraki süreçte ne tür adımlar atabiliriz, neler yapabiliriz buna ilişkin de bir çalışma yürüyor. Bu çalışma da bittikten vegeniş çaplı müzakereden sonra buna dair kararı vereceğiz ve bu kararı kamuoyuylapaylaşacağız. Bu konuda sayın Başbakanımız bizlere çalışma talimatını verdiler ve birrapor talep ettiler. O çerçevede bir çalışma yürüyor. Bu çalışma nihayetinde neler yapacağımızı kararlaştıracağız" görüşünü dile getirdi.

Bozdağ, Alevi meselesinin kalıcı çözüme kavuşması için adım atmada kararlı olduklarını belirterek, "Çalıştaylarda pek çok konu müzakere edildi ve ortaya ciddi bir rapor çıktı. Hem o rapordan istifade ederek hem de bundan sonraki süreçte ne tür adımlar atabiliriz, neler yapabiliriz buna ilişkin de bir çalışma yürüyor. Bu çalışma da bittikten ve geniş çaplı müzakereden sonra buna dair kararı vereceğiz ve bu kararı kamuoyuyla paylaşacağız. Bu konuda sayın Başbakanımız bizlere çalışma talimatını verdiler ve bir rapor talep ettiler. O çerçevede bir çalışma yürüyor. Bu çalışma nihayetinde neler yapacağımızı kararlaştıracağız" görüşünü dile getirdi.

Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in, "Cemevleri ve camiler aynı bahçede bulunabilir" açıklamasının hatırlatılıp bu fikri paylaşıp paylaşmadığının sorulması üzerine, geçmişte de cemevleriyle camilerin aynı yerlerde bulunduğunu söyledi. Bozdağ, "Tekke ve zaviyelerle ilgili yapıların hepsinin içinde dergahların, erkan yerlerinin, zaviyelerin olduğunu, aynı zamanda içinde mescidin veya bir caminin bulunduğunu da görürsünüz. Bunlar iç içe, yan yana bizim tarihimizden tevarüz ederek var" dedi.

Tüm çalışmaları Alevi toplumunun temsilcileriyle istişare ederek gerçekleştireceklerini söyleyen Bozdağ, meseleyi uzatmayı, zamana yaymayı değil sorununun çözümü için kalıcı adımlar atmada kararlı olduklarını ifade etti.

Bozdağ, mezhepçilik konusunda, "Dünyanın değişik yerlerinde bazı yapılar, insanları inançlarından dolayı karşı karşıya getirmişler. Bin sene önce yaşanmış olaydan dolayı bin sene sonra insanların karşı karşıya gelmesini ben anlamakta zorluk çekiyorum"değerlendirmesinde bulundu. Bozdağ, hiçbir fikrin Kur'an ve sünnet yerine ikame edilemeyeceğini eğer böyle görülüyorsa tehlike bulunduğunu aktardı.

haber7.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri