Böyle Rotasyona "Hayır!"

Böyle Rotasyona "Hayır!"

Geçen yıl tüm sıkıntılarına rağmen ısrarla uygulamaya konulan "Rotasyon" uygulamasının, geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ve üzerinde değişiklik yapılacağı söylenen "Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" ile tüm eğitim yöneticilerini kapsayacak şekilde genişleyeceği bekleniyor.

Ancak kimse bu haliyle uygulanan "rotasyon" uygulamasının sakıncaları üzerinde durmuyor. Bu hal ile sanki büyük bir çoğunluk tarafından "kabul edilmiş" görüntüsü verilmeye çalışılıyor.

Biz baştan beri aynı şeyi ifade etmeye çalışıyoruz: "Bu haliyle bir rotasyonu kabul etmiyoruz. Bir anda bütün eğitim kurumlarındaki yöneticilerin yer değiştirmesi, çoğunluk olarak istek dışında ve kurra ile yapılan atamalar, eğitimdeki sorunların çözümünde hiç bir katkı sağlamaz"

Ne oldu, 1 yıldır dillere dolandırılan "Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında yeniden yapılandırma çalışmalarına?" "Üst düzey dahil tüm yöneticilere uygulanacak denilen rotasyona?"

Kimse kimseyi aldatmasın. Rotasyon bu haliyle yanlış bir uygulamadır. En başta 5 yıllık süre yetersizdir. En az 8-10 yıl olsun demiştik. Şimdi müdür yardımcılarına uygulanması düşünülen 8-10 yıl değil mi? Kurra yöntemine karşı çıkmıştık. Uzak yerleşim yerlerine istek dışı atamalara karşı çıkmıştık.

Seçim sonrasında Milli Eğitim Bakanının kim olacağı yönünde kamuoyunda tartışmalar yaşandı. Bu konuda yeni hükümet mutlaka bir olumlu karar alacaktır inancındayız ve beklentisindeyiz.

Şu anda Milli Eğitim'de önemli sıkıntılar bulunmaktadır. Bir takım "Makyaj" hareketlerle bunu örtbas etmemiz mümkün değil.

Bizler, yeni bakanımızın "Eğitim Kurumları Yöneticileri" üzerindeki bu rotasyon uygulamasının adil ve kabul edilebilir bir düzenleme ile üstesinden gelebileceği düşüncesindeyiz.

Bu yönüyle, bir süre önce kamuoyuna yansıyan "Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Değişikliğini" bir fırsat olarak görmekteyiz. Yeni bakanımız ve ekibi, bu taslakta rotasyon uygulamasına mutlaka yeni bir düzenleme getirmelidir.

Emre GÜNEŞ /  TurkiyeEgitim.Com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri