Böyle ölüm ne görüldü, ne duyuldu!

Dünyanın fabrikası olarak bilinen Çin'de bir işçi aşırı çalışmaktan öldü

Ülkenin ihracatında önemli bir yeri olan güneydeki Guangdong eyaletinde bulunan bir fabrika işçisinin üst üste 10 gün mesaide kaldığı ve aşırı çalışmadan öldüğü belirtildi.

Resmi Xinhua ajansının haberinde, Dongguan şehrinin Humen kasabasındaki fabrikada ölen işçinin 100 kadar arkadaşı olayı protesto etti ve arkadaşlarına 21 bin 900 dolar tazminat verilmesini istedi.

Kasaba yetkilileri, fabrikanın aşçısı işçinin kalp krizinden öldüğünü açıkladı. Aşçının, arkadaşlarına cuma günü kendisini iyi hissetmediğini söylediği ve eşi tarafından hastaneye götürülürken öldüğü kaydedildi. Fabrika ise ölen işçinin aşırı çalışmaktan öldüğü iddiasını yalanlarken, ölen aşçının ailesine 13 bin dolar tazminat vereceğini bildirdi. Yerel İşçi Güvenliği Bürosu'nun olayı incelemeye aldığı da belirtildi.

Çin'de özellikle kırsal kesimden gelen milyonlarca göçmen işçiler geçimlerini temin için ülkenin güneyindeki fabrikalarda bazen ilkel şartlarda çalışıyor. Talepten dolayı da fabrika patronları işçilere fazla mesai yaptırıyor ve bu da istenmeyen durumların ortaya çıkmasına neden oluyor.



vakit

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri