Bosch ile gençler iş hayatına bir adım önde başlıyor

Bosch ile gençler iş hayatına bir adım önde başlıyor

u Dünyanın önde gelen hizmet ve teknoloji tedarikçilerinden Bosch’un
Türkiye Temsilcisi Steven Young, şirketlerinde staj yapan 65 üniversite öğrencisiyle keyifli bir etkinlikte bir araya geldi.

 

u Bosch’un düzenlediği etkinlikte gençlere seslenen Steven Young, “Sizleri, gerçek iş tecrübesi kazanacağınız ve kendinizi geliştireceğiniz programlarla iş hayatına hazırlamayı görev ve sorumluluk biliyoruz” dedi.

 

Bosch Türkiye,sosyal sorumluluk anlayışıyla gençleri henüz eğitimleri sırasında iş hayatına hazırlamak için farklı eğitim programları uyguluyor. Bosch Türkiye Temsilcisi ve Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Steven Young da her fırsatta öğrencilerle bir araya gelerek, potansiyel çalışanlarıyla sıcak bir iletişim kuruyor.

 

Bu kapsamda Steven Young ve Bosch Türkiye şirketlerinde staj yapan 65 üniversite öğrencisi Bahçeköy Event Garden’da düzenlenen bir etkinlikte buluşarak, hep birlikte keyifli ve verimli bir gün geçirdi. Young, ‘Geleceği biz şekillendiriyoruz’ sloganıyla bu buluşmaları geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

 

Bir yandan Bosch markasını gençlere tanıtan, kurumsal kültürünü ve değerlerini aktaran; diğer yandan da stajyerlerin kariyer hedeflerine ilişkin sorularını cevaplandıran Young, etkinliğe ilişkin şu açıklamayı yaptı:

" Çalışanlarımız  en önemli paydaşlarımızdandır. Üniversitelerde okuyan gençlerimizi ve işletmelerimizde staj yapan üniversitelileri de bu paydaşlarımız arasında görüyoruz. Bosch Juniors adını verdiğimiz üniversite öğrencilerine yönelik kapsamlı oryantasyon ve eğitim programımızda halen öğrenilerimiz bulunuyor. Bu öğrenciler ikinci sınıftan itibaren aramıza katılıyorlar. Onların iş hayatına hazırlanmalarına ve kariyer planlamalarına destek oluyoruz. Ve bunu sosyal sorumluluğumuz olarak kabul ediyoruz. Ben de bu programla yakından ilgileniyor ve her fırsat bulduğumda öğrencilerle bir araya geliyorum. Öğrencileri profesyonel hayata hazırlamak amaçlı bu program sonunda, işe alım süreçlerimizde onlara öncelik veriyoruz. Hatta başarılı olan öğrencilere yurt dışı Bosch lokasyonlarımız içerisinde fırsatlar da sunabiliyoruz.”

Steven Young, Bosch’ta gençlere yönelik bir diğer programın ‘Yaşam Koçluğu’ olduğunu, bu kapsamda kendisinin de gerek şirket içinde gerekse üniversitelerde öğrencilerle bir araya geldiğini kaydetti. Young, “Bu programla potansiyel ve mevcut çalışanlarımızla benim aramdaki iletişimi ve işbirliğini artırmayı hedefliyoruz. Şahsen, geleceğin kariyer adaylarının kişisel gelişim süreçlerine bizzat dâhil olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Young ve üniversiteli stajyerleri buluşturan etkinlikte ayrıca “Bosch’ta Genç Olmak Nasıldır?” konulu bir tasarım yarışması düzenlendi. Yarışmanın birincileri etkinlik sırasında belirlenerek birer iPad ile ödüllendirildi.

 

Bosch, genç yeteneklere büyük değer veriyor

 

Gençlerle farklı ortamlarda bir araya gelen Bosch, onları yakından tanıma fırsatı elde ederek ve bakış açılarını süreçlerine yansıtarak, genç yeteneklere verdiği değerin altını bir kez daha çiziyor. Tüm bu yaklaşım ve çalışmalar, öğrencilerin Bosch’a olan ilgisini artırıyor.

 

Üniversite öğrencilerinin ufkunu açmak için, Steven Young ve üst düzey Bosch yöneticileri üniversitelere giderek konferanslar veriyor ve derslere katılıyor. Öğrencileri çalışma hayatına hazırlamak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla, ‘Bosch Sertifika Programları’ düzenleniyor. Bu programlarda sadece teknik konularda değil, öğrencilere iş hayatının diğer alanları hakkında da bilgiler aktarılıyor.

 

Öğrenciler için, iş hayatına atılmadan önce gerçek iş tecrübesi kazanacakları ve kendilerini geliştirecekleri programlar uygulayan Bosch, bu kapsamda part-time çalışma, projeli staj, lisans ve yüksek lisans tez programlarını uzun yıllardır sürdürüyor. Ayrıca Bosch Mühendislik Bursu ile başarılı öğrencileri destekliyor. İşin nasıl yapıldığını yerinde ve uygulamalı olarak görmeleri için de fabrikalara teknik geziler düzenleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri