Boş kağıdı espriyle doldurdu

Beşiktaş, hocasıyla bir yıllık nikah tazeledi. Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu'ndan sözleşme metnini isteyen başkan, klasörde iki adet beyaz kağıdının olduğunu görünce şaşkına döndü.

Durumu toparlamak için Denizli'ye dönüp, “Bu da birbirimize olan güveni gösteriyor” dedi. Mustafa Hoca da boş olan kağıtları eline aldığı kalemle karalamakla yetindi.

GEÇEN sezona damgasını vuran ve sezonu Süper Lig şampiyonluğunun yanısıra Fortis Türkiye Kupası'nı da kazanarak çifte zaferle kapatan Beşiktaş, Teknik Direktörü Mustafa Denizli ile nikah tazelerken, düzenlenen törende soğuk anlar yaşandı. Kulübe, 19 yıl aradan sonra iki kupa kazandırma başarısını sağlayan Denizli, kendisini bir yıllığına daha siyah beyazlı renklere bağlayan imzayı, kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyesi Ertunç Soğancıoğlu'nun katıldığı törenle attı.

Demirören, Denizli ile törende Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu'ndan sözleşme metnini istedi. Fakat imza klasöründe sözleşme metni yerine iki adet bembeyaz ve bomboş dosya kağıdının olduğunu görünce adeta şoka uğradı. Keyfi kaçan ve morali bir hayli bozulan Demirören önce sinirlendi, ardından basın önünde durumu toparlamak için espriler yapmaya başladı. Başkan, Denizli'ye doğru dönüp, “Bu da birbirimize olan güveni gösteriyor” diyerek, durumu idare etmeye çalıştı. Mustafa hoca da boş olan kağıtları imza yerine eline aldığı kalemle karalamakla yetindi.

Denizli'nin gönlünü aldı

Yıldırım Demirören, Soğancıoğlu ile yaptığı görüşmede daha önce imzalanan gerçek sözleşme metninin medya önüne çıkartılmamasına büyük tepki gösterdi. Yaşanan tatsızlık nedeniyle önce hocasının gönlünü alan Demirören'in, Soğancıoğlu'na, “Halka açık bir kulübüz. Böylesine bir tablo ile karşımda bulunmanızı yadırgadım” dediği öğrenildi.
İmza töreninde konuşan Demirören, Mustafa Denizli'yle ilgili, “Hocamızla ilgili maalesef hepimizi üzen bir yorum yapıldı. Sadece dinlenmek için izin istediği bir ortamda, hocamızın maddi değerler için böyle bir pazarlık yaptığını vurgulayanlar bizi çok üzdü. Türkiye'de 3 büyük kulübü şampiyon yapmış, 19 yıl aradan sonra çifte kupalı başarıyı getirmiş bir teknik adamın değeri çok daha fazladır. Hocamıza teşekkür ediyor ve başarıların devamını diliyorum” diye konuştu.

Transferde dikkatliyiz

Başkan Demirören, transfer konusundaki sorular üzerine “Beşiktaşlılık herkese sahip olmuyor. Beşiktaş'ta oynamak da herkese nasip olmuyor” dedi ve şöyle devam etti:
“Sahadaki oyunla şampiyonluk geliyor. Kalbiyle, gönlüyle hak edenler, geri gelip oynuyorlar. Gecikmeli olarak gelse de Nihat'ın takıma katılması bizi sevindirdi. İsmail Köybaşı ile de anlaştık. Karşıyaka'dan
genç Rıdvan'ı transfer ettik. Fink'i daha önce almıştık. Ayrıca Erhan Güven'i kadroya dahil ettik. Çalışmalarımız devam ediyor. Hocamızın istediği oyuncuları yönetim kurulu ile birlikte almak istiyoruz. İlk hazırlık maçımızı 19 Temmuz gibi yapacağız. Zamanımız var. İnceleyerek, dikkat ederek transferi gerçekleştirmek istiyoruz.”

Bobo gitmeyecek

Mehmet Topuz ve Gökhan Zan konusundaki soru üzerine Demirören, “Gökhan Zan, Beşiktaş'a kaptanlık yapmış biridir. Başarı dilemekten başka söyleyecek bir şey yok” açıklamasını yaptı. Bobo'nun transferi konusundaki soruları yanıtlayan Demirören, şöyle konuştu:

“Bobo'ya hiçbir kulüpten teklif gelmedi. Bize de ciddi teklif yok. Düşündüğümüz rakamın altında verilen her teklif, ciddi değildir. Bobo'yu göndermek gibi bir düşünce içinde değiliz. Kendisinin bir değeri var ve teklif gelirse Denizli'nin görüşünü alarak değerlendiririz. İnönü Stadı şu an yıkılmayacak. Locaları ve kombineleri satışa çıkardık. İzin çıktığı anda bunu yeniden değerlendiririz.”

Beşiktaş'ı daha iyi yerlere taşıyacağız

BEŞİKTAŞ ile bir yıl daha sözleşme imzalayan Mustafa Denizli, siyah beyazlı takıma ilk attığı imzada yaşadığı mutluluğun devamını tekrar yaşadığını söyledi. Lig sonunda başkan ve yöneticilerle aralarında bir konuşmanın geçtiğini ifade eden başarılı teknik adam, “Yoğun bir sezonu geride bıraktık. Benim o gün dile getirdiğim yorgunluk, futbol yorgunluğu değildi” diye konuştu.

Yıldırım Demirören, yöneticiler ve camianın kendilerine gösterdiği destek ve güvene layık olmak için çalıştıklarını ifade eden Denizli, şunları söyledi: “Bu sezon da aramıza yeni katılan arkadaşlarla aynı duygular içinde Beşiktaş'ı daha iyi yerlere taşımanın hazırlığına başlıyoruz. Bu tek yıllık çalışmalar ne kadar devam eder, bilemiyorum, ama en azından düşündüğümüz noktada birleşmemizi sağlamak için önemli bir araç oluyor. Futbolcularla ilgili görüşlerimi yönetim kuruluna bildirdim. Özellikle takımda kalmasını istemediğim bir oyuncu yok. Bunların başında Bobo geliyor. Kulübün yaptığı transferler, benim onayım ve düşüncelerimizin ortak noktada buluşmasıdır. Şampiyonlar Ligi için kadroyu biraz daha güçlendirme yönünde çalışmalarımız var.”

Nihat gelmiyor diye üzülmüştüm

Milli oyuncunun Beşiktaş'a dönüşünü değerlendiren Denizli, “Kişiliği oturmuş, profesyonelliği üst noktada biri. Beklentilere yanıt verecek bir oyuncu” dedi.

MUSTAFA Denizli, yeni sezonda Nihat ile birlikte çalışacak olmanın memnuniyet verici olduğunu söyledi. Nihat transferinin kendisini çok sevindirdiğini dile getiren tecrübeli hoca, “İlk aşamada gelmemesine üzülmüştüm. İzmir'den, İstanbul'a tesadüfen aynı uçakta geldik. Bizim için, camia için çok önemli bir oyuncu ve kişilik. Onunla birlikte olmak benim için memnuniyet verici bir çalışma olacak. Camianın yabancısı olmadığını hepimiz biliyoruz. Yeni transfer edilen bir oyuncu değil. Kendi kulübünde devam eden bir oyuncu olarak bakıyoruz. Kişiliği oturmuş, profesyonelliği üst noktada biri. Beklentilere yanıt verecek bir oyuncu” dedi.

Denizli, Fink için de “Transfer çalışmasının gizlilik içinde yapılmasını amaçladık. İstediğimiz bir oyuncuydu” diye konuştu.

Demirören ise takıma geri dönen Nihat konusunda, “ Sahada uyum sağlayan, mücadele eden ve kenetlenen bir düzen içindeki kadroyla çok oynamak hem hocamızın, hem bizim düşüncemizin dışında” yorumunu yaptı.
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri