Biz kaç kardeşiz ?

''Biz Kaç Kardeşiz?'' isimli proje kapsamında, kentteki lise öğrencileriyle kırsaldaki ilköğretim öğrencileri arasında kardeşlik bağı kurularak, eğitimde güç birliği yaratılmaya çalışılıyor.

Mersin'de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ''Biz Kaç Kardeşiz?'' isimli proje kapsamında, kentteki lise öğrencileriyle kırsaldaki ilköğretim öğrencileri arasında kardeşlik bağı kurularak, eğitimde güç birliği yaratılmaya çalışılıyor.

İl genelindeki köylerde eğitim gören ilköğretim öğrencilerinin sosyo-ekonomik durumlarını inceleyen Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin maddi imkanları, ebeveynlerinin sağlık durumları ve sağlık güvencelerinin olup olmadığını mercek altına aldı. Bu kapsamda 2 bin 300 öğrenciye yardım eli uzatılması gerektiğini belirleyen uzmanlar, ''Biz Kaç Kardeşiz?'' projesini hayata geçirmeye karar verdi.
Projeyle kırsaldaki öğrencilerin kentte yaşayan öğrencilerle kardeşlik bağı kurulması öngörüldü. Kent merkezinde gönüllü lise öğrencilerinin köylerdeki ilköğretim öğrencilerine ağabey ve ablalık yapması esasına dayalı proje kapsamında, merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Dalakderesi köyündeki ilköğretim okulunda tanışma toplantısı düzenlendi.
Öğrencilerin birbirlerini tanımaya çalıştığı toplantıda, liselilerden her biri harçlıklarından biriktirdikleri paralarla aldığı çeşitli giyim ve kırtasiye malzemelerini yeni kardeşlerine hediye etti. Liseliler ayrıca, aralarında kent merkezini hiç görmeyenlerin de bulunduğu manevi kardeşlerine şehir yaşamını anlatarak, birçok konuda deneyimlerini paylaştı.
Program sırasında öğrenciler arasında samimi bir ortam oluşurken, okul bahçesi içerisindeki gezintileri sırasında küçük çocukların, ağabey ve ablalarının ellerini bırakmadıkları gözlendi.

KENT YAŞAMINI TANIYACAKLAR
Projenin yürütücüsü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimin tek yönlü olmaması gerektiğini, özellikle ilköğretim ve lise dengi okullarda müfredat eğitimlerinin yanı sıra öğrencilerin sosyal anlamda da gelişimine katkı sağlanmasının önemli olduğuna inandıklarını söyledi.
Bu nedenle projenin özel bir misyonu olduğunu vurgulayan Şimşek, proje sayesinde bir anlamda ihtiyaç sahibi öğrencilere ''ağabey-abla'' ilişkisi içerisinde yardımcı olunacağını, bunun da eğitimde güç birliği yaratırken, fırsat eşitliğinin oluşturulmasına da katkı sağlayacağını belirtti.
Lise öğrencilerin ilköğretim öğrencilerine hediyeler vermenin yanı sıra zaman zaman kent yaşantısını da anlattıklarını dile getiren Şimşek, şöyle konuştu:
''Belli aralıklarla düzenleyeceğimiz etkinliklerle, bu kardeşlik bağları daha da güçlenecek. Mesela en yakın zamanda gerçekleştireceğimiz gezide, liseli ağabey-ablalar manevi kardeşlerine kent merkezini gezdirecek, onların ufkunun açılmasına, sosyal yaşamı tanımalarına yardımcı olacak. Projeyle evde tek çocuk olan liseli öğrencilerimiz kardeşlik duygusunu ve mutluluğunu da yaşamış olacak. Bu kenetlenme köyle kent arasında çok güzel bir köprünün kurulmasına vesile olacak.''
akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri