'Birleştirin Şu Aileleri'

Annesi Doğu'da Hemşire, Babası İstanbul'da Astsubay Olan ve Kendisi Kardeşleriyle Antalya'da Yaşayan Çocuk İsyan Etti.

9 yaşındaki Mustafa Karabay, Sağlık Bakanlığının noter huzurunda yaptığı eş durumu kurasında bulunan notere mektup yazdı. Mustafa'nın "Noter amca Allah aşkına ne olur torbadan annemi çeksin ellerin" cümleleriyle son verdiği mektup okuyanları gözyaşlarına boğdu.

Sağlık Bakanlığı'nın 4/B statüsünde çalıştırdığı personellerden biri olan ve hemşire olarak görev yapan Özlem Karabay'ın 9 yaşındaki oğlu Mustafa Karabay anne ve babası adına yazdığı mektubu Bask Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz'a yardım etmesi için gönderdi.

Sağlık Bakanlığı, 4/B statüsünde hemşire olarak görev yapan anne Özlem Karabay'ı Muş'a tayin etti. Astsubay olarak babada İstanbul'da görev yapıyordu. Çocuklarını Antalya'da bırakmak zorunda kalan Özlem Karabay'ın 9 yaşındaki oğlu Mustafa Karabay ayrılık acısını yazdığı mektupla Başbakan ve Sağlık Bakanının duyması için BASK Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz'a "Ne olur ulaştırın bu mektubu notuyla" gönderdi.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz, Sağlık Bakanlığının 4/B statüsünde çalıştırdığı personellerin aileleri arasına "Ayrılık" koymasını eleştirdi. Bask Başkanı Yılmaz, 4/B'li evli çiftin her birinin farklı illerde görevlendirilmesinin "Ayrılık" psikolojisiyle işinde verimli olamadığı gibi aile içi huzursuzlukların da boşanmaya kadar gidebildiğini söyledi.

4/B'lilerin eş durumu tayininde bir anne ve babanın ne kadar çaresiz olduğunu birazcık düşünmenin bile yeterli gelebileceğini aktaran Yılmaz, "Çocukları için çırpınan annenin dramına çözümü noktasında işlerin sanki milli piyango bileti gibi. 2009 yılı 4b sözleşmeli personel eş durumu yer değişikliği kurası sonuçları hakkında 04.12.2009 tarihili duyuru ve 04.12.2009 tarihli 222355 sayılı genelge ile birleşmelerinin noter huzurunda çekilişe kalması çok acı." dedi

ANNE MUŞ'TA HEMŞİRE, BABA İSTANBUL'DA ASKER, ÇOCUKLAR ANTALYA'DA

Bask Hatay İl Temsilciliği olarak geçtiğimiz gün kendilerine yapılan bir müracaatta 4/B'linin içler acısı durumuna şahit olduklarını belirten Yılmaz "Maalesef Sağlık Bakanlığının 4/B' li sağlık personellerinin eş durumu tayininde yaptığı ayrılığa bakar mısınız? 4/B'li sağlık personeli olan anne ve baba her biri bir tarafa tayin edilmiş. Anne Muş'ta hemşire, baba İstanbul'da. Çocukları ise Antalya'da. Bakanlık ise bu ailelere kucak açmakta geç kalıyor işi noter huzurunda çekilişlere bırakıyor. Bask olarak söz konusu ailenin 9 yaşındaki çocukları Mustafa Karabay'ın bizlere gönderdiği mektubun ezikliğini yaşıyoruz. Vicdanı olan herkesin 9 yaşındaki Mustafa Ayberk'in gönderdiği mektuba sessiz kalmayacağını düşünüyoruz. Bu mektubu Başbakanımızın, Sağlık Bakanımızın acilen dikkate almasını istiyoruz. Bu çocukların sesine duyarsız kalmadan kulak tıkamadan bu aileleri birleştirerek mutlu bir gelecek verecek olan anne baba sevgisi ile büyütelim" şeklinde konuştu.

İŞTE O MEKTUP

Annesi babası farklı illerde olan ve çocuklarında başka bir ilde yaşadığı 4/B'li bir ailenin acı hikâyesi BASK Hatay Temsilciliğine gelen bir mektupla gün ışığına çıktı.

Anneden ayrı babadan ayrı 9 yaşındaki Mustafa Kar5abay'ın BASK Hatay Temsilciliğine gönderdiği mektup şöyle; "Sabahları kardeşim saçını tarayamıyor, yanağımıza sıcak bir buse konmadan, soğuk yollarda kardeşimle el ele okula varıyoruz. Beslenme çantamız boş... Bazen içliğimi giymeyi unutuyorum. anneler babalar geliyor arkamızdan çocuklarıyla..ben annemin dediği gibi kardeşimin elini sıkıca tutuyorum.....Akşam olup eve dönünce herkesi yemek kokuları içinde tebessümle karşılıyor annesi....Ben kardeşimin elini yine sıkıca tutuyor evimize gidiyorum.Annem arıyor telefonla....Aynı kelimeler..Titrek sesiyle.... Kuzum.. Oğlummmm.. Yavrummm sizi çok özledim. Az kaldı geleceğim. Sonra babam arıyor. Oğlum iyi misiniz? Kardeşine dikkat et artık evin erkeği sensin diyor.

Ben çocuk olmak istiyorum, koşmak oynamak, anneme babama şımarmak, evimizde sıcak bir yemek kahkahalarda olsun istiyorum. Annem diyor ki sizin için, geleceğiniz için yavrularım. babamda bizim için vatan için ayağında platinle geziyor. Kardeşimle duyduk ki hayatımız Sağlık Bakanlığının çektiği kuraya bağlımış. Sağlık bakanımıza başbakanımıza sesleniyoruz, bu kurada bizim ailemizi çeksin elleriniz. Bitsin bu acııı. Kardeşim hastalanınca geceleri annem gibi kucağıma yatırıp başını okşuyorum ama avutamıyorummmmm. Noter amca Allah aşkına ne olur torbadan annemi çeksin ellerin.".

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri