Bir kahraman da siz olun

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği sokak sokak dolaşıp hayırseverlerin gönlünden kopan bağışları topluyorlar. Topladıkları bağışları engellilerin yaşamlarında fark yaratmak ve engellilerin topluma, toplumun engellilere adaptasyonunu sağlamak için kul

50 bin civarında tekerlekli sandalye, 300 örenciye burs, 3 bin aileye bireysel yardım (gıda-giysi-tıbbi malzeme), 200 engelliye tedavi ortez-protez yardımı, 500 engelli üyelerine mesleki rehabilitasyon çalışmaları, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'nin bugüne kadar yaşama döndürdüğü hayatların sayısı. Dernek yapılacak bağışlarla 8,5 milyon engellinin derdine derman olmaya çalışıyor.

Derneğin basın danışmanı Ahmet Bağbekleyen, "Gerek insan hakları gerekse, vatandaşlık hakları konusunda bugüne kadar hep ayrımcılığa uğramış, var olan yasaların bürokratik engellemeler ve yorumlamalarla eziyet halini alan bir durum olmasından dolayı çözümü sivil toplum örgütlerinden bekleyen engellilerin taleplerine cevap verebilmek bir hayli zor" diyor.



Biyonik Kol ve Bacaklarla Kurtarılan Yaşamlar

Bağbekleyen, bağışçılara, "hayatın zorluklarını henüz fark edemeyen engelli çocukları için umut olun" diyerek sesleniyor.

"Ülke çapında binlerce engelli aile yardım beklemekte. Bu yardımlar burs, gıda, kömür, hasta bezi, tedavi, ilaç, cihaz, protez, tekerlekli sandalye veya ameliyatlara katkı şeklinde olabilir. Yardımlar konusunda düşüncesi olan ve daha çok hangi konularda faydalı olabilirim diyen siz değerli bağışçılarımızın gerek web sitemizden gerekse Derneğimizin sekretaryası ile görüşüp ayrıntılı bilgi alabilirsiniz" diyen Ahmet Bağbekleyen herkesi bir engellinin kahramanı olmaya davet ediyor.

BEDENSEL ENGELLİLERLE DAYANIŞMA DERNEĞİ
Dragos,Yalı Mah. Menekşe Sk.No:6 Cevizli Maltepe 34844 İstanbul
Telefon : 0 (216) 370 81 66 (pbx) Fax 0 (216) 459 87 28
www.bedd.org.tr e – mail : bedd@bedd.org.tr

cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri