Bir hata onlarca kişiyi bedava arazi sahibi yaptı

Artvin'de Tapu Kadastro memurlarının yaptığı hata sonucunda ilgisi olmadığı halde isim benzerliğinden dolayı üzerlerine arazi yazılmasından dolayı onlarca kişi bedavadan yer sahibi oldular.

Artvin'de 2009 ve 2010 yılında yapılan Tapu Kadastro çalışmaları sırasında yapılan yanlışlık sonucu onlarca kişi sırf isim benzerlikleri nedeniyle yer sahibi oldu.

İHA'nın haberine göre; Artvin'e bağlı Yanıklı köyü ve Ortaköy'de yapılan kadastro çalışmalarında aynı isim ve soy isimden çok kişi olunca Tapu kadastro çalışanları T.C. kimlik numarasına bakmadan aynı isimli aynı köylü kişilerin üzerine yanlışlıkla arazi kaydı yaptılar.

Söz konusu köylerde büyük sorun çıkaran kayıtlardan birinde Yusuf oğlu Osman Avcı adına olan arazi, aynı isimdeki Bursa'da yaşayan fakat Yanıklı Köyü nüfusuna kayıtlı olan Yusuf Oğlu Osman Avcı'nın üzerine yapıldı. Dedesi döneminde Yanıklı köyünden taşınarak Bursa'ya giden Osman Avcı'nın kayıtlarına arazi kaydı yapan Tapu Kadastro memurları Artvin'e hiç gelmeyen bu kişiyi Artvin'de yer sahibi yapmış oldular.
ntvmsnbc

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri