Bir Gecede Müdür Oldu

Okul Müdürü Şube Müdürünün Amiri Oldu

Nevşehir ili Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürünün emekli olmasından sonra boşalan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamına Avanos Cumhuriyet ilköğretim okulu müdürü Mustafa KARATEKİN görevlendirildi. Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde kadrolu iki tane şube müdürü olmasına rağmen, Mustafa KARATEKİN'in İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilmesi il genelinde tepkilere neden oldu.Bu haber, Milli Eğitim Bakanı ile ilgili son günlerde medyada çıkan olumsuz haberlerle ilgili teyit niteliğinde görülmektedir.

İlçe Milli eğitim Müdürlüğüne duyuru yapılarak şartları tutan bir kişinin atanması beklenirken ilçede görev yapan bir okul müdürünün görevlendirilmesi yapılmıştır.

Bir Gecede Müdür Oldu

1-Yapılan görevlendirme 6 aylıktır.
2- İlçe Mili Eğitim Müdürlüğünde asaleten çalışan iki şube müdürü varken, mahiyetinde çalışan ve şartları tutmayan bir okul müdürünün şube müdürlerine amir yapılması.
3- Bu görevlendirme yapılırken mevcut şube müdürlerinin çalışma şevki ve ruh halleri hiç düşünüldü mü ?
4- Asaleten atama için takvim ve işlemler neden yapılmaz

5-Ülke genelinde son zamanlarda bir gecede müdür olmak moda oldu.

6-Milli Eğitim Bakanı'nın kanun,yönetmelik dinlemeden ben yaptım oldu mantığı ile hareket etmesi ne zamana kadar sürecektir.

7-Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde 13 yıllık şube müdürü dururken bu görev neden bir okul müdürüne vekaleten verildi.
8-Eğitimle bu kadar oynayan sayın Bakan eğitim –öğretimin hassas bir konu olduğunu bilmez mi? Bu tür uygulamaların eğitime olumsuz yansıdığını acaba hesap etmez mi ki ?

Yeter artık Sayın Bakan yeter.Eğitim Öğretim ciddi iştir,Eğitimde yapılan hataların telafisi yoktur.Bir marangoz şekil verdiği bir tahtayı beğenmezse olmamış diye kaldırıp atabilir ve yenisi yapar.Lakin hiçbir Eğitimci ,eğitim verdiği öğrencisini bu olmamış diye kaldırıp atamaz.


www.kamudanhaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri