Bir eğitim skandalı daha

Fıkra gibi!Yurdumdan trajikomik bir manzara... Burası Ardahan Üniversitesi... Binası, öğrencisi hatta tabelası olmayan okulun rektörü ve dekanı var!.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla yeni kurulan 23 üniversiteden biri olan Ardahan Üniversitesi'nin kağıt üzerinde ismi belirlendi. Hatta rektörü, rektör yardımcıları atandı ama ne tabelası, ne öğrencisi ne de eğitim göreceği bir bina yapılmadı.

Tek göz odada çalışıyorlar
Üniversite için aylardır bina arayan kurucu Rektör Prof. Ramazan Korkmaz ile yardımcısı Prof. Rüstem Hayat ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Doğan Kaya, aylardır misafirhanede tek gözlü odada yatıp kalkıyor.

Misafirhanede eğitim planı!
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile yardımcısı Prof. Dr. Rüstem Hayat ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Kaya, Öğretmen Evi'nin misafirhanesinde "eğitim faaliyetlerini" yürütüyor...


***

Hayalet üniversite

23 yeni üniversite arasında yer alan Ardahan Üniversitesi, kağıt üzerinde kaldı. Rektörü ve dekanları atanan ancak öğrencisi olmayan okulun tabelasını asacak bir bina bulunamadı.

Doğu ve Güneydoğu için can suyu olacak bir yatırım, başlamadan bitti! Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla yeni kurulan 23 üniversite arasında yer alan Ardahan Üniversitesi'nin rektörü ve rektör yardımcıları atandı ancak okul için bina bulunamadı.

Çadır bile bulamadı
Kağıt üstünde onaylanan üniversite için bina arayan Kurucu Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile yardımcısı Prof. Dr. Rüstem Hayat ve Mühendislik Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Doğan Kaya; öğrencisiz, binasız okulu gerçeğe dönüştürmek için büyük bir mücadeleye girişti. Korkmaz öğretmenevinde, Hayat ve Kaya ise Köy Hizmetleri'nin misafirhanesinde kalmaya başladı. Üniversite için tahsis edilen binaya Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün taşınması ile ortada kalan rektör, "Gerekirse çadırda üniversiteyi kurarım" diyerek Kızılay Şubesi'ne başvurdu. Ancak Kızılay'ın Ardahan'da çadırı olmadığı ortaya çıktı. Kendilerine eski adliye binası tahsis edilen Korkmaz, zorlukları aşacaklarını belirtti.

Korkmaz: Bilerek geldim
Korkmaz, şunları söyledi: Sorunları bilerek Fırat Üniversitesi'nden geldim. Memleketin makus talihini yeneceğiz. Türkiye'nin en büyük botanik bahçesini yapacağız. Gıda teknikerliği bölümü açacağım. Organik gıda üretip dünyaya pazarlayacağız. Kampüsü 3 yılda bitireceğiz. YÖK 9 milyon YTL bütçe ayırmış. 30'a yakın öğretim üyesi alacağız. Ancak bazı öğretim üyeleri sorunlar yüzünden gelmekten vazgeçiyor.
Takvim

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri