BİNLERCE MEMUR MAĞDUR OLACAK

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde önemli bir değişiklik yapılmıştır.

Anlaşılan şu ki bu değişikliğin ve meydana getireceği yıkımın ne anlama geldiği tam olarak anlaşılmamıştır. Bu yazımızda örneklerle memurlar açısından nasıl bir mağduriyete yol açılacağını açıklamaya çalışacağız.

Bu Yönetmeliğin Sınav sonuçlarının açıklanması ve itiraz başlıklı 14 üncü maddesinde şu hükümler yer almaktadır: Sınav kurulu, kendisine intikal ettiği tarihten itibaren beş iş günü içerisinde sınav sonuçlarını ilan eder ve ilgililere yazılı olarak bildirir. İlgililer, kendilerine yazılı olarak bildirilmesinden itibaren beş iş günü içerisinde sınav sonuçlarına itiraz edebilir.Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi hâlinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır.

Görevde yükselme sınavı sonucunda başarılı olanlar, üç ay içinde başarı sıralamasına göre duyurulan boş kadrolara atanmaktadır. Bu süre maksimum olduğu için daha kısa süre içerisinde de atama yapılabilmektedir.
Ahmet Ünlü nün yazısının devamı için Tıklayınız

memur.biz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri