Binlerce Memur Adayı Açıklama Bekliyor

Binlerce memur adayı yerleştirmelerdeki gecikme için açıklama bekliyor

30 Ekim 2010 tarihli yazımızda "binlerce memur adayına müjde. Kasım ayında yerleştirme olacak" başlıklı yazımızın yayınlandığı gün ÖSYM nin internet sayfasındaki yerleştirme dikkatimizi çekti. 2010 yılının ikinci dönemine ait merkezi yerleştirme işlemleri 24 Ocak-02 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtilmekteydi. ÖSYM Başkanlığının tek başına yerleştirme sürecini açıklaması hakikaten şaşırtıcıydı. Başbakanlık Devlet Personel adına yerleştirme ilanına çıkan ÖSYM bu kurumdan habersiz bir şekilde yerleştirme takvimini açıklıyor.

Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sayfasındaki açıklamasında ise; 2010 KPSS B Grubu kadrolara yapılacak ikinci merkezi yerleştirme işlemi için kadroların 1 Kasım 2010 tarihine kadar ÖSYM Başkanlığına gönderilmesine ve adaylardan tercih alınma işleminin 15-24 Kasım 2010 tarihlerinde gerçekleştirilmesine karar verildiği" ifadesi yer almaktaydı. Biz ise bu açıklamayı veri kabul ederek ve Devlet ciddiyetine güvenerek yazımızı kaleme almıştık ama daha dikkatli davranmak gerektiğini bu vesileyle öğrenmiş olduk.

Devlet Personel Başkanlığının yerleştirme işlemlerine ilişkin duyurusu ve anlamı

5.11.2010 tarihli Devlet Personel Başkanlığının KPSS 2010/2 Merkezi Yerleştirme İşlemlerine İlişkin Duyurusunda; "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1 inci maddesi hükmü uyarınca 2010 Yılına ait bir yerleştirme takvimi belirlenmiş ve kamuoyuna ilan edilmiştir.

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1 inci maddesi hükmü uyarınca 2010 Yılına ait bir yerleştirme takvimi belirlenmiş ve kamuoyuna ilan edilmiştir. Yerleştirme takvimi uyarınca 2010 Yılının ikinci dönem yerleştirmelerinin 15-24 Kasım tarihlerinde yapılması öngörülmüştür.

Ancak, daha önce açıklanan sınav takvimi gereğince 26 Eylül 2010 tarihinde yapılacağı belirtilen 2010 KPSS Ortaöğretim/Önlisans 28 Kasım 2010 tarihine ertelenmiştir.Ortaya çıkan bu durum neticesinde 2010 yılının ikinci dönemine ait merkezi yerleştirme işlemleri 24 Ocak-02 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir."ifadesine yer verilmiştir.

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1 inci maddesinde; "Bu Yönetmeliğin 20 nci maddesinde yer alan süreleri ÖSYM ile birlikte yeniden belirlemeye DPB yetkilidir. DPB'ce, ÖSYM'nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir."hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm ve bu duyuruda dikkat çeken birkaç husus bulunmaktadır.

1- Binlerce yerleştirme bekleyen işsiz aday yokmuşcasına hareket edilmiştir. 2- Lisans mezunlarının yerleştirilmesine hiçbir engel yokken Ortaöğretim/Önlisans bahane edilerek yerleştirmenin ertelenmesi kendi içerisinde çelişkilidir. 3- Yönetmeliğin ek 1 inci maddesine göre hareket edildiğinden bahsedilmesine rağmen bu kadar önemli bir konuda Devlet Personel Başkanlığı ile ÖSYM nin bir birinden sanki habersizmişcesine hareket etmesi ve farklı tarihlerde duyuru yapması anlaşılır bir şey değildir. ÖSYM Başkanlığının duyurusu ile Devlet Personel Başkanlığının duyurusu arasında yaklaşık 1 haftalık bir zaman farkı vardır. 4- Lisans mezunlarının sınav sonuçlarına göre yüzlerce kişi sözleşmeli olarak göreve başlamıştır. Eğer sınavda bir sıkıntı varsa kamu kurumları bu zamana kadar niçin uyarılmadı? 5- Kimse kendini kandırmasın bu duyuru DPB den başka kimseyi tatmin etmez.

Binlerce Memur adayının Mağduriyeti Giderilmelidir

Eğitim Bilimleri Lisansiyerlerinin sınavının yapılmasının akabinde çok kısa bir sürede hem sınav sonuçlarının ilanı hem de yerleştirmelerin Aralık ayı içerisinde yapılacağının açıklanması karşısında çok önceden sınavları yapılan ve sonuçları açıklanan Lisans mezunlarının yerleştirmelerinin 24 Ocak-02 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirileceğinin duyurulması tam anlamıyla binlerce adayın hayallerinin yıkılmasıdır. Duyuruda yer alan ertelemenin gerekçesi dahi çelişkilerle doludur ve inandırıcılıktan uzak bilgiler içermektedir. Buradan ilgililere tekrar seslenmek istiyoruz ki lisans mezunlarının yerleştirmelerinin ertelenmesi için ya yeni bir çelişkisiz ve sağlam gerekçe bulun yada bu yanlışlığı düzeltin. Sayın Hayati YAZICI'nın bu konuya el atacağını ve düzelteceğini düşünüyoruz. Yerleştirmeyi bekleyen birlerce işsiz adayın hayalleriyle dalga geçercesine erteleme yapmaya kimsenin hakkı olmadığını düşünüyoruz.


Ahmet Ünlü/YeniŞafak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri