BİMER yazılımı yetersiz, geliştirilmeli...

23/02/2012 günü BİMER'in internet sitesi üzerinden tüketicinin yanıltıldığı iddiasıyla bir süpermarket hakkında şikayette bulundum.

BİMER hakkında;

23/02/2012 günü BİMER'in internet sitesi üzerinden tüketicinin yanıltıldığı iddiasıyla bir süpermarket hakkında şikayette bulundum.

Şikayetime konu ek yapmak istediğim bazı dökümanlar vardı, ancak hiç birini BİMER'in sisteminde evrak ekleme imkanı olmadığından ek yapamadım. Fakat dilekçeyle birlikte iletişim bilgilerini de girdiğimden dilekçeme "istendiği takdirde her türlü delil niteliği taşıyan dökümanları ulaştırabileceğimi" belirttim.

Dilekçem gereği için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na iletildi. Dilekçeme günlerce cevap verilmedi. Bunun üzerine 25/05/2012 tarihinde (başvurudan üç ay sonra) müracaatımın akibeti hakkında bilgi almak istediğimi belirten yeni bir müracaatta bulundum. 07/06/2012 günü e-posta ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'den bir Gümrük ve Ticaret Uzmanı tarafından dilekçeme cevap verildi. Ancak cevabi yazıda şikayete konu dökümanların dilekçe ekinde gönderilmediği ve iletişim bilgileri de Bakanlığa iletilmediğinden "Reklam Kurulu Yönetmeliği’nin 9 uncu maddesinde belirtilen koşullara uygun olmadığı gerekçesiyle incelemeye alınmamasına karar verildiği" ifade edilmiş.

Şikayetimin üzerinden 3-4 ay geçmiş. Şikayetimi BİMER'e internet üzerinden yapmadan önce Kütahya'da Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü olmadığından (Eskişehir'de bulunuyor) Kütahya'da muhatap bulamadım. Başvurumu BİMER'den yaptım ama evrakları ek yapamadım. İlgili bakanlık benden evrak ister diye kimlik bilgilerimi eksiksiz olarak sisteme girdim ve dilekçeme de istenildiği takdirde söz konusu dökümanları gönderebilirim diye belirttim. Olayın üzerinden 3-4 ay geçti, benim şikayetim dikkate bile alınmadı. Benim kabahatim ne? Tüketici olarak haksızlığa duyarlı olmak suç mu? Zaten mağdur olan vatandaşken hakkını aramaya kalkan bir vatandaş (üstelik Adalet personeli) niye mağdur oluyor?

Hakkını aramayı bilmeyen tüketici böyle durumlarda ne yapsın ki!

 Memurlar.net

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri