Bilgisayar sistemi çöktü hastanedeki işler durdu

Gazi Hastanesi'nin bilgisayar sistemlerinin önceki gün sabah saatlerinden itibaren çökmesi sonucu, çok sayıda hastanın kayıt, muayene, tetkik, yatış ve diğer tüm işlemleri gerçekleştirilemedi.

Ankara'nın en büyük hastanelerinden olan Gazi Hastanesi'nin ileri teknoloji kullanılarak oluşturulan bilgisayar sistemi saat 10.30'da çöktü. Hastanenin hasta kayıt, yatış, muayene, tetkik, laboratuvar, acil servis başta olmak üzere tüm hizmetlerinin durmasına neden olan arıza nedeniyle, polikliniklerin önünde uzun kuyruklar oluştu ve sık sık hastalarla görevliler arasında tartışmalar yaşandı.
Sistemin çökmesi sonucu herhangi bir işlem gerçekleştiremeyen hastalar, kendilerini hastane bahçesine attı. Uzun süreli bekleyişten sıkılan bazı vatandaşlar çareyi bank üzerinde uyumak veya bir gölgede serinlemekte buldu.
Sistemin çöküş sebebinin kaynağını bilmediklerini, gün boyunca büyük bir uğraş sergilediklerini ifade eden hastane yetkilileri, “Bu tip durumlar her hastanenin başına gelebilir. Bilgisayar ortamına bağlı bir sistem üzerinden işlem yapıyoruz. Hastalarımızı mağdur etmek istemezdik ancak sıkıntıyı gidermek adına tüm hastane olarak seferber olduk” dedi.
Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri