Bilge köyünün yetimlerini devlet okutacak

Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Bilge köyünde yetim kalan çocukların yetişkin oluncaya kadar tüm sorumluluklarını üstleneceklerini açıkladı.

Bakan Kavaf, 44 kişinin hayatını kaybettiği Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyüne taziye ziyaretinde bulundu.



Köyde kadınlarla yakından ilgilenen Bakan Kavaf, olayın yaşandığı ilk günden itibaren vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti. Öğle yemeğini de köydeki kadınlarla birlikte yiyen Kavaf, devlet olarak ilgili bütün teşkilatlarla köye geldiklerini dile getirdi. Kavaf, "Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü 40 kişilik bir ekiple vatandaşlarımıza her türlü desteği verdi. Köy okulunun yanında bir binayı anasınıfı yaptık. Okul çağında olmayan çocuklarımızı burada rehabilite ediyoruz." dedi. Olayın taze olduğunu, çocukların sorumluluğunu akrabalarının üstlendiğini ifade eden Kavaf, şöyle konuştu: "Kararlarını değiştirirlerse çocukların hepsinin kaydı bizde var. Devlet olarak çocukları sahiplenme konusunda talepte bulunduk. Şu anda böyle bir şeye sıcak bakmıyorlar. Çocuklarımızın eğitimlerini birer yetişkin oluncaya kadar biz üstleneceğiz. Buradaki çocukları yanına almak isteyen birçok vatandaşımız var ancak akrabaları çocukların yanlarında kalmasını istiyor. Bence çocuklar için en uygun ortam, aile ortamıdır."

Köy muhtarının okulun uzak olması dolayısıyla yeni bir bina talebinin bulunduğunu hatırlatan Bakan Kavaf, şu bilgileri verdi: "Muhtarımızın kış şartlarını göz önünde bulundurarak okulun köye taşınması konusunda haklı bir talebi var. Bunu da en kısa sürede hayata geçireceğiz. Okulda 24 öğrenci var. Çocuklarımızın evlerinden çıkıp güvenli şekilde en kısa sürede ulaşabilecekleri bir yere okulu taşıyacağız."

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri